Lofoten Seaweed

Butare/wakame ( Alaria esculenta)

  • Debio

Håndhøstet viltvoksende butare/wakame fra en av verdens sterkeste tidevannstrømmer. Butaren har et tynt og mykt vingelignende blad og en hardere midribbe som skiller vingene. Kan leveres knust( større biter) eller malt opp til dryss. Her også to kvaliterer - kun flak fra bladet eller fra midribben.

Butare har et fjær- lignende blad som er delt av en hardere midribbe langs midten. Alaria betyr "Vinge" på Latinsk og bladet brer seg ut som vinger under vann.
Buteare er også kalt atlantisk wakame og et hovedtrekk er den uttalte, langsgående midribben. Fargen er mørkbrun/grønn og vokser opp til 3 meter lang og 40 cm bred.

Butare har en distinkt og behagelig smak av havet.
Smaken er lett salt og mildt nøtteaktig.
Legges i bløt eller forvelles før bruk. Blir irrgrønn ved varmebehandling.
Kan benyttes som en grønnsak i enhver rett. Perfekt i supper, salater, gryter eller wok.
Ferdig malt kan drysset brukes som smaksforsterker/krydder, sauser, rub eller marinader.

I salg hos Matcompaniet

Fisk og sjømat Annet Nordland


 


Lofoten Seaweed

Nordland

Lokalisert blant de lokale fiskerne på Napp, tar Tamara og Angelita de tradisjonelle mattradisjonene i Lofoten et steg ...

Gå til produsent
Ingredienser Tørket Butare
Allergener Kan inneholde spor av skalldyr
Egenskaper
  • Vegetarisk, vegansk, glutenfree, økologiske,
Holdbarhet 3 år
Oppbevaring Oppbevares tørt og kaldt, vekk fra sollys
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 121kj/29kcal
Fett 1,2
– mettede fettsyrer 0,2
Karbohydrater 2,1
– sukkerarter 0,1
Protein 1,0
Salt 0,8

Innhold

Ingredienser Tørket Butare
Allergener Kan inneholde spor av skalldyr
Egenskaper
  • Vegetarisk, vegansk, glutenfree, økologiske,
Holdbarhet 3 år
Oppbevaring Oppbevares tørt og kaldt, vekk fra sollys

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 121kj/29kcal
Fett 1,2
– mettede fettsyrer 0,2
Karbohydrater 2,1
– sukkerarter 0,1
Protein 1,0
Salt 0,8

Produktvarianter

  • 200gr
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Matmerk er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.

Flere produkter fra Lofoten Seaweed

Lofoten Seaweed

Lofoten Umami

Nordland

Lofoten Umami Et japansk-inspirert dryss med tang og tørrfisk som gir maten det lille ekstra. Umami er en naturlig smaksforsterker og gjør drysset til et fantastisk all-round krydder. Helt enkelt smaken av Lofoten i en liten blå boks. Egner seg spesielt godt til fisk og sjømat, men også på en saftig biff

Gå til produkt

Lofoten Seaweed

Trøffeltangsalt

Nordland

Består av havsalt og tørket grisetangdokke (trøffeltang). Setter en nydelig trøffelsmak på maten og passer godt i smør og fete sauser, pastaretter og risotto. Fantastisk til stekt potet, trives også i kjøtt- og tørrfiskretter

Gå til produkt

Lofoten Seaweed

Tørket Trøffeltang/grisetangdokke ( vertebrata lanosa)

Nordland

Trøffeltangen er en liten og lett dusk som vokser på grisetangen. Den har derfor navnet grisetangdokke. Den har de siste årene blitt meget populær for sin milde trøffelsmak og blir nå oftest omtalt som trøffeltang definert etter smak.

Gå til produkt

Flere produkter fra LOFOTENMAT BA