Kinn Bryggeri

Pilegrim

Pilegrim er ein lys og frisk engelsk bitter i Yorkshire-stil og det aller fyrste ølet som vart bryggja på Kinn Bryggeri i starten i 2009. Den er basert på den beste malten på marknaden: Maris Otter Pale Ale malt frå Thomas Fawcett, samt lys karamellmalt. Bitterheita er tydeleg og humlearomaen er frisk. Vi brukar hovudsakleg tradisjonelle engelske humlesortar (Target og Fuggles), for å gi den rette blandinga av krydder, jord og blomster. I tillegg gjev vi Pilegrim eit lite løft av amerikanske sitrustonar i aromaen med Centennial og Amarillo. Pilegrim blir tilsett eit enzym som bryt ned gluten frå bygg og er eit glutenfritt øl (<20 ppm). Passar fint til lyst kjøt, pizza, pasta og ikkje altfor sterkt krydra mat.

Alkoholholdige drikker Øl Vestland


 


Kinn Bryggeri

Vestland

På Kinn Bryggeri lagar vi handverksøl i engelsk og belgisk stil basert på det reine vatnet frå Sagafjella. Gamle han...

Gå til produsent
Ingredienser Vatn, malt, humle og gjær
Allergener byggmalt
Egenskaper
  • Glutenfritt øl.
Holdbarhet 12 mnd
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 171/41
Fett 0
– mettede fettsyrer 0
Karbohydrater 3,2
– sukkerarter 0
Protein 0,4
Salt 0

Innhold

Ingredienser Vatn, malt, humle og gjær
Allergener byggmalt
Egenskaper
  • Glutenfritt øl.
Holdbarhet 12 mnd

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 171/41
Fett 0
– mettede fettsyrer 0
Karbohydrater 3,2
– sukkerarter 0
Protein 0,4
Salt 0
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Stiftelsen Norsk Mat er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.

Flere produkter fra Kinn Bryggeri

Kinn Bryggeri

Rosa Kinn

Vestland

Rosa Kinn er eit lett og friskt øl med bringebær. Utgangspunktet er ein lys maltbase som vert syrna med ein kultur mjølkesyrebakteriar i meiskekaret over natta. Når ølet er kome på sekundærtank tilsett vi friske bringebær frå Fresvik i Sogn. Resultatet er eit fruktig syrleg øl med akkurat høveleg smak av bringebær. Rosa Kinn passar svært godt som apperitif eller til fruktdessertar.

Gå til produkt

Kinn Bryggeri

Slåtteøl

Vestland

Slåtteøl er eit lett og friskt øl i belgisk saison-stil. Vi let trappistgjæra vår jobbe fritt opp imot heile 26 for å få eit godt utgjæra og krydderprega øl. Dette ølet er svært tørt, nærmast syrleg. Vi brukar Pilsner malt som basis og tilset mindre mengder surmalt, kveitemalt, karamellmalt og bayermalt. I tillegg brukar vi ein liten tanke sjokolademalt for ein djupare gylden farge. Humlinga er markant med Northern Brewer som bitterhumle, og klassikaren East Kent Goldings for ein balansert aroma med innslag av blomar og krydder.

Gå til produkt

Kinn Bryggeri

Vestkyst

Vestland

Vestkyst er eit så kraftig humla øl at dei fine, fruktige smaksnyansane frå den opne gjæringa blir meir kamuflerte. Maltblandinga av pale ale malt og to sortar karamellmalt er viktige for å balansere humlen. All humle blir tilsett siste halvtimen av kokinga, noko som løftar smak og aroma på ølet. Etter primærgjæringa blir ølet tørrhumla i tanken i 9 dagar med Amarillo, Cascade, Simcoe og Zeus, før det blir tappa på flasker og fat for naturleg karbonering. Vestkyst har henta namnet sitt frå amerikanske indiaøl og frå det faktum at Kinn Bryggeri er lokalisert i den vestlegaste byen i Noreg. Den kraftige humlesmaken står godt til krydra mat og faktisk også til pinnekjøt av lam. Prøv også Vestkyst til blåmuggost og til gulrotkake!

Gå til produkt