HINDRUM GÅRDSYSTERI

Kjølhei - bandasjemodnet cheshire

  • Debio

Vår Kjølhei ost er inspirert av den eldste kjente britiske osten Chesire, som første gang nevnes i 1580.

Den ystes ved forholdsvis lave temperaturer på 33 grader. Den dreneres, ferdigsyrnes og saltes i ystekaret over flere timer, hvilket bidrar til å gi osten en fyldig, rund og litt syrlig smak med en smuldrende konsistens. Overflaten gnubbes i raps-olje, og børstes flere ganger underveis i modningen. Denne osten kan modnes i 3-12 uker.

- denne osten får navnet sitt fra fjellet ved navn «Kjølheia»
Kjølheia er et fjell i de såkaldte «Fosenalpene» som ligger tett på Hindrum Nedres 300 år gamle seter Hindrums setran. Fjellet ligner en båt som ligger med kjølen i været der det ruver 400 meter over havet. Et fantastisk turmål for alle som liker vill og vakker natur. Fra toppen har man fantastisk utsikt over det majestetiske Storvatnet og skogene innover mot Leksvika.

I salg hos Meny Solsiden Trondheim, Smørrehallen Rissa, Premium Gourmet (www.godost.no)

Oster Trøndelag


 


HINDRUM GÅRDSYSTERI

Trøndelag

Hindrum Gårdsysteri er et gårdsysteri i bygda Hindrem på Fosen. Vi brenner for håndlaget, kortreist økologisk mat ...

Gå til produsent
Ingredienser Melk, Løype, salt
Allergener Melk
Holdbarhet 90 dager
Oppbevaring I kjøleskap
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi
Fett
– mettede fettsyrer
Karbohydrater
– sukkerarter
Protein
Salt

Innhold

Ingredienser Melk, Løype, salt
Allergener Melk
Holdbarhet 90 dager
Oppbevaring I kjøleskap

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi
Fett
– mettede fettsyrer
Karbohydrater
– sukkerarter
Protein
Salt
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Matmerk er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.

Flere produkter fra HINDRUM GÅRDSYSTERI

HINDRUM GÅRDSYSTERI

Bjønnå - lagret feta

Trøndelag

Vår Bjønnå ost er inspirert av den populære greske feta osten. Den er ystet av ku-melk og modnet i en salt lake i en periode på 3 til 30 måneder.

Gå til produkt

HINDRUM GÅRDSYSTERI

Aksnes - ipa-jack

Trøndelag

Aksnes osten er vårt mest populære øl-ost. Den er en IPA-jack og er resultatet av vårt andre eksperiment med å fusjonere øl og ost.

Gå til produkt

HINDRUM GÅRDSYSTERI

Dragestrand - porter-cheddar

Trøndelag

Vår Dragestrand ost er en porter-chedder inspirert av en irsk tradisjon med å bruke øl-typen porter i ostemassen under produksjonen og til å vaske osten i under modning.

Gå til produkt

HINDRUM GÅRDSYSTERI

Kjerringklump - bandasjemodnet cheddar

Trøndelag

Vår Kjerringklump ost er ystet med inspirasjon fra den britiske Cheddar, som opprinnelig ble modnet i Cheddar-grottene i Sommerset.

Gå til produkt