Glea

Nordland

Vi er et fiskemottak og en foredlingsbedrift fra Røst i Lofoten som har vært spesialisert på produksjon av tørrfisk siden 1936

Selskapet AS Glea ble etablert i 1936 av Olaf Pedersen på øya Glea på Røst. På Glea har det vært fiskemottak så langt tilbake i tid man kan dokumentere. Navnet Glea kommer av ordet Gle eller Glein, som betyr ei fjære eller strand hvor en kan dra (glide) opp båten. I dag er det lite fjære igjen men kaier som dominerer området rundt øya. På Røst er det helt unikt gode klimatiske forutsetninger til å lufttørke skrei til tørrfisk på vinteren. Det vil si en mild vinter, kald vår, mye vind og passe med sol og regn. Vår tørrfiskvraker (sorterer), Ansgar Pedersen, kontrollerer hver eneste tørrfisk (ca 500 000) ut fra teknisk kvalitet, fylde og lengde, og sørger for at hver tørrfisk havner i den riktige av til sammen 18 kvaliteter. Det aller meste av vår tørrfiskproduksjon eksporterer vi til Italia hvor de har 600 år lange tørrfisktradisjoner og hvor tørrfisk er blitt et viktig produkt i Italiensk kjøkken. Faktisk er en av Italias 5 nasjonalretter en tørrfiskrett.
En del av vår tørrfiskproduksjon, utelukket av prima kvalitet, benytter vi til vår produksjon av lutefisk og valset tørrfisk..

Alle produkter fra Glea

Glea

Tørrfisk fra Lofoten

Nordland

Valset tørrfisk til Snack eller til utvanning

Gå til produkt

Glea

Lutefisk fra Røst

Nordland

En fastere type lutefisk i skiver som er lett å like.

Gå til produkt