Garden Oppheim

Røykt pinnekjøtt

Pinnekjøtt av lam fra Hallingskarvet. Saltet i havsalt og naturlig speket i tømmerlåve fra 1800- tallet. Røykt i or og einer i ca 24 timer.

Pinnekjøttet leveres ferdig delt og pakket i skål. Vi skjærer pinnekjøttet med hele lange pinner, og i hver pakke skal det minst være med ett stykke fra sadelen og nakken. Nakkestykkene og sadelen er ekstra kjøttrike stykker. Vannes ut i 24-30 timer. Skjær av en liten bit av pinnekjøttet før utvanning, du får da en liten følelse av hvor salt kjøttet er. Noen liker det ekstra salt og noen mindre salt, det vil da være lettere for deg å vurdere om du ønsker å bytte vann underveis i utvanningsprosessen. Damp pinnekjøttet i minimum 4 timer - du får da ekstra saftig og mørt pinnekjøtt som smelter på tunga :)




Pinnekjøttet på Garden Oppheim tørrsaltes i havsalt noen dager før vi tørker av saltet og henger det opp på tørkeloftet vårt. Tørkeloftet er helt nytt i 2017. Vi har kledd inn den øverste delen av tømmerlåven vår fra 1800-tallet med panel i to lag. Her har vi en stor vifte som trekker inn luft fra flere ventiler på loftet slik at kjøttet bruker den naturlige luften ute i spekeprosessen. Kjøttet henger her i minimum 5-8 uker før det er ferdig speket. Store propeller i taket sørger for god sirkulasjon av luften, og vi sjekker pinnekjøttet opptil flere ganger om dagen for å sikre at spekeprosessen går som den skal.

Pinnekjøttet som blir røkt, røykes rett etter salting i et røykhus. Vi bruker grov flis av Or samt bittelitt einer i røykeprosessen, kjøttet henger som oftest til røyking i 18-24 timer før det blir hengt opp til tørk.

I salg hos Norgesgruppen, Coop og REMA 1000

Kjøtt Får Viken


 


Garden Oppheim

Viken

Lokalprodusent av lammekjøtt, fenalår, pinnekjøtt urøykt og røykt, pinnebog urøykt og røykt. Vi har også ullgarn...

Gå til produsent
Ingredienser Lammeribbe, nakke og sadel av lam. Saltet i havsalt, så naturlig speket i tømmerlåve fra 1800 - tallet
Allergener ingen
Holdbarhet 5 mnd
Oppbevaring oppbevares i en kjølig bod. 10-12 grader
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 1876/452
Fett 35g
– mettede fettsyrer 15
Karbohydrater 0
– sukkerarter 0
Protein 29,5
Salt 3,5g

Innhold

Ingredienser Lammeribbe, nakke og sadel av lam. Saltet i havsalt, så naturlig speket i tømmerlåve fra 1800 - tallet
Allergener ingen
Holdbarhet 5 mnd
Oppbevaring oppbevares i en kjølig bod. 10-12 grader

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 1876/452
Fett 35g
– mettede fettsyrer 15
Karbohydrater 0
– sukkerarter 0
Protein 29,5
Salt 3,5g

Produktvarianter

  • 1,5 kg
    EPD: 5174453 GTIN (F-pak): 2389552100009 GTIN (D-pak): 2389552100009
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Matmerk er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.

Flere produkter fra Garden Oppheim

Garden Oppheim

Urøykt pinnesteik

Viken

Pinnesteik (saltet og speket lammelår) av lam fra Hallingskarvet. Saltet i havsalt og naturlig speket i tømmerlåve fra 1800- tallet.

Gå til produkt

Garden Oppheim

Røykt pinnesteik

Viken

Pinnesteik (saltet og speket lammelår) av lam fra Hallingskarvet. Saltet i havsalt og naturlig speket i tømmerlåve fra 1800- tallet.

Gå til produkt

Garden Oppheim

Urøykt pinnekjøtt

Viken

Pinnekjøtt av lam fra Hallingskarvet. Saltet i havsalt og naturlig speket i tømmerlåve fra 1800- tallet

Gå til produkt