Garden Oppheim

Viken

Lokalprodusent av lammekjøtt, fenalår, pinnekjøtt urøykt og røykt, pinnebog urøykt og røykt. Vi har også ullgarn fra egne lam, skinnfeller, ramsløkprodukter.

Garden Oppheim er en fjellgård i Ål kommune i Hallingdal. Vi tilbyr kortreist og lokalt lammekjøtt som har beitet på høyfjellet i Hallingdal. Vi er opptatt av kvalitet og gamle tradisjoner i alle ledd. Fra oss kan du få kjøpt ferskt lammekjøtt, pinnekjøtt, fenalår og skinn. Alle kjøttvarer som produseres under vårt varemerke er fra de beste råvarene fra egen produksjon. Vi skjærer og pakker vårt kjøtt i eget foredlingsanlegg på gården. Vi selger også skinn fra vikingsau (Gammalnorsk spælsau). Og vi samarbeider med andre små lokale produsenter om tilbehør som egner seg godt til lammekjøtt, Geilomat skal spesielt trekkes frem i denne sammenhengen! Vi ønsker å gi en totalopplevelse med gode råvarer, og fremme norsk landbruk. Det er spesielt viktig den jobben dyrene våre gjør for å pleie kulturlandskapet i Norge!

Norsk lam er i verdensklasse, og det er ikke uten grunn. Våre sauer beiter fritt ved foten av majestetiske Hallingskarvet hele sommeren. Her spiser de ville vekster og urter som gir en ekstra god smak på kjøttet. På Garden Oppheim har vi ca 360 vinterfora sauer, ca 300 norske hvite sauer og 60 gammalnorske spælsauer (Vikingsau). Gården ligger på 660 moh, og driften bærer preg av et fjellandbruk med mange små beiter rundt omkring i området. Om sommeren beiter sauene våre i Raggsteindalen og på Oppheimsåsen (Torpoåsen).

Når vi overtok generasjonsgården i 2011 var vi aldri i tvil om at vi ville starte med å selge kjøtt fra egen produksjon, og endelig er drømmen om et eget foredlingslokale realisert. I foredlingslokalet har vi et modningsrom, skjærerom, stort kjøl og fryserom, og et 80 kvm tørkeloft til speking av mat. Hos oss spekes alt kjøtt naturlig i frisk fjelluft, det gjør at spekeprosessen tar litt lengre tid men vi er overbevist om at denne forskjellen kjennes på smaken. Hele foredlingslokale og spekeloftet er bygget i en tømmerlåve fra tidlig 1800 tall. Vi håndplukker de beste lammene rett fra fjellbeite til videreforedling, og vi ønsker å tilby kjøttrikt pinnekjøtt og fenalår.

Vi forer også opp gris på sommeren på bestilling, dette syns vi er veldig moro og givende. Grisene springer ute på et stort område om sommeren, i tillegg til å ha en stor hall med vann de kan søke le for været i. Grisene blir foret opp på mye overskuddsmat fra lokale matbutikker i nærheten
https://www.youtube.com/watch?v=gvrTwG1t-cU

Alle produkter fra Garden Oppheim