Færder Mikrobryggeri

Vestfold og Telemark

Hvorfor Færder Mikrobryggeri? Fordi vi elsker å brygge godt øl. Fordi havet er vårt hjem og Færder vårt fyr. For Tønsberg, den gamle byen vår. For familien. Mors vilje og fars fortvilelse. For gode opplevelser. Kvaliteten. For å sende folk ut på en smaksreise. På flåta. For livsglede. For alkens ensomme sang og torskens tomme blikk. Fordi vi elsker vær og vind, natur og årstider. Kan nytes i både flo og fjære.

Færder Mikrobryggeri ble etablert i september 2013 og lanserte ølet høsten 2014. Bryggeriets lokaler ligger midt i Tønsberg Sentrum og navnet er hentet fra Færder Fyr, som er et viktig sjømerke ytterst i Oslofjorden. Familien Krüger, med barnepleieren Tone og legen Mathias er nøkkelpersonene bak bryggeriet. Brygghuset er et flunkende nytt 2000 liter trekarssystem, noe som gir muligheter både for akademisk kontroll og kreativitet i bryggeprosessen.

Færder Mikrobryggeri ønsker å skape øl som gir assosiasjoner til vær og vind, sol og sommer, bølger og hav. Det er selvfølgelig en utfordring å speile dette i øl, men enhver som har vært på sjøen vet at det finnes mange nyanser mellom bleike og svart hav, i likhet med nyansene mellom pils og imperial stout. Færder Mikrobryggeri er glade for denne utfordringen og tar deg gjerne med på reisen.

Alle produkter fra Færder Mikrobryggeri

Færder Mikrobryggeri

Færder Skjærgård 330ml 4.7% Vol.alk

Vestfold og Telemark

Færder Skjærgård er et lyst øl med kritthvitt skum som dufter av citrusfrukt og hylleblomst. Smaken er forfriskende lett, men ved oppmerksomhet oppdager man både dybde og kompleksitet. Nytes best ved 4 °C.

Gå til produkt

Færder Mikrobryggeri

Færder Belgisk Lys 330ml 4.7% Vol.alk

Vestfold og Telemark

Færder Belgisk Lys er en tolkning av det belgiske hveteølet Wit. Det har et lyst og noe grumset utseende, hvit skumtopp og en søtlig og krydret duft. Smaken er gjennomgående mild, dette er et øl med veldig lite humle og dermed lite bitterhet. Allikevel er det lettdrikkelig, og både hvete, krydder og gjærstamme får lov til å sette sitt preg på smaken. Nytes ved 4 – 6 °C.

Gå til produkt

Færder Mikrobryggeri

Færder Classic Lager 330ml 4.7% Vol.alk

Vestfold og Telemark

Færder Classic Lager er en lys pils i den aller mest klassiske forstand. Vi har kun brukt Saaz-humle fra Tsjekkia og gjæret den på gammeldags vis. Alle råvarene er i tillegg økologiske, noe som kanskje gir deg litt bedre helse og kanskje er litt mer miljøvennlig, men som i alle fall bidrar til en deilig smak.
Nytes ved 4 – 6 °C.

Gå til produkt

Færder Mikrobryggeri

Færder Blikkstille 330 Ml 4,7% Vol Alc

Vestfold og Telemark

Eller havbleike. Uansett så stille at havflaten er rolig og blank. Helt, helt stille og uten en lyd. Det er det vi ønsker oss hver dag hele sommeren. Færder Blikkstille er en blonde ale som er brygget med dette bildet i bakhodet. Gyllen, balansert og smakfull, uten å være for påtrengende. Så du kan nyte den blikkstille dagen din.

Gå til produkt

Færder Mikrobryggeri

Færder Pale Ale 330ml 4.5% Alk.vol

Vestfold og Telemark

Færder Pale Ale er et gyllent øl med lyst skum og kraftige, friske humledufter. Smaken er balansert mellom karamelltoner og bitterhet, og har et elegant krydderpreg fra tørrhumlingen. Nytes ved 6 - 8 °C.

Gå til produkt

Færder Mikrobryggeri

Færder Festival 330ml 4.7% Vol.alc

Vestfold og Telemark

Færder Festival er å slå to fluer i én smekk. Her får man sødmen og velbehaget fra et hveteøl og bitterheten og aromaen fra en IPA. Ølet er lyst, med kritthvitt skum, og dufter fra både humle, hvete og gjærstamme. Smaken er balansert, men gir bitterheten man er ute etter i en IPA. Nytes best ved 4 – 6 °C. God festivalsommer!

Gå til produkt

Færder Mikrobryggeri

Færder Jul 330ml 4.7% Vol.alk

Vestfold og Telemark

Færder Jul har mørk kobberrød farge, off-white skum og en søtlig duft av karameller og anis. Dette er et komplekst og rikt juleøl, med dybde og smak av brente mandler og tørket frukt. Ølet er en god allrounder og passer til det meste av julematen, men kanskje særlig bra til ribba. Vi ønsker deg en riktig god jul!

Gå til produkt

Færder Mikrobryggeri

Færder IPA 330ml 6.5% Vol.alc

Vestfold og Telemark

Færder IPA er et kobberfarget øl med off-white skum. Det har en frisk, fruktig og floral lukt, med toner av mango og solbær. Smaken begynner med en balansert maltsødme, fortsetter med en fruktig humlearoma og avsluttes av en behagelig bitterhet som sitter lenge. Nytes ved 6 – 8 °C.

Gå til produkt

Færder Mikrobryggeri

Færder Belgisk Gyllen 330ml 9.0% Vol.alk

Vestfold og Telemark

Færder Belgisk Gyllen er et strågult øl med kritthvitt skum. Det har en frisk og syrlig lukt med innslag av krydderurter. Smaken er kompleks, med sødme og syrlighet om hverandre, og med en tørr avslutning. Nytes best ved 4 °C.

Gå til produkt