Engers Lefsebakeri AS

Oppland

Engers Lefsebakeri AS ble etablert i 1954 og er i dag en av Norges ledende produsenter og distributører av lompe og lefser. Engers er mest kjent for sin Gjøvik Lompe og Gjøvik Lefse.

Engers Lefsebakeri ble startet av Oddveig og Reidar Enger i et lite kjellerlokale i 1954. Forretningsideen var å gjøre et gammelt håndverk, lefsebaking, til levevei. Det var lange tradisjoner for slik bakverk i familien, og i en periode var 5 søsken sysselsatt i samme bransje.

De første 20 årene var preget av rent håndverk, med manuell kjevling og steking på åpen takke. På 70-tallet ble kjevlemaskiner tatt i bruk og det første steget var dermed tatt mot det som senere skulle bli en industrialisering av det gamle håndverket.

Tidlig på 80-tallet fant en norsk maskinimportør en interessant produksjonslinje på ei bakerimesse i Tyskland. Maskinen var opprinnelig bygget for å produsere kjeks, men prinsippene var overførbare til lefse- og lompeproduksjonen. Ei deigmasse skulle kjevles ut til ønsket tykkelse, produktene stanses ut i ønsket fasong, deretter stekes på begge sider.

Som en av de første i landet fikk Engers Lefsebakeri installert en slik maskin i 1983. Etter 4 års drift var det behov for større kapasitet, og nok en maskin med samme teknologi ble satt i produksjon.

10 år senere var det igjen kommet ny maskinteknologi på markedet, og vinteren 1996 kunne bedriften ta i bruk et nytt og større bakeanlegg som erstattet begge de tidligere maskinene. Økende markedsandeler og en forsiktig utvidelse av vårt geografiske marked førte til vekst og utvikling.

Høsten 1999 installerte bedriften ytterligere ei komplett bakelinje, og i desember 2007 kom anlegg nr 3 på plass. Etter en betydelig utvidelse av lokalene i 2010, har vi nå tre identiske, separate bakeanlegg som gir fleksibilitet til å møte en etterspørsel som svinger sterkt gjennom året, med de største toppene før jul, påske, pinse, 17. mai og de store grillhelgene om sommeren.

Engers Lefsebakeri overtok Stange Lompe i januar 2009. Der ble det bakt kun glutenfrie produkter, potetlefser, potetlomper, hvetetortillas og tykklefser. Etter fem års drift hadde vi fortsatt ikke nådd en omsetning som sto i forhold til kapasiteten på anlegget. Vi valgte da å avslutte kapittelet med glutenfrie varer, og utstyret ble solgt og flyttet.

Utvidelsen i 2010 omfattet kontorer og lager, men først og fremst håndteringen av den viktigste råvaren, poteten. Vi har kontraktsdyrkere i nærområdet, og tar selv hånd om prosessen vasking, koking, skrelling og mosing. Våre potetedyrkere har årelang erfaring med å skaffe oss riktig kvalitet, noe som sammen med vår bakekompetanse bidrar til et optimalt sluttprodukt.

Engers Lefsebakeri AS er et heleid datterselskap av Mustad Industrier AS. Vi sysselsetter ca. 30 årsverk, og omsetter for ca 56 mill. kr. Salgsområdet er Oppland og Hedmark samt nordre del av Akershus og Buskerud. Over 95% av salget skjer med egne salgsbiler. Dette er i tråd med våre idealer om kortreist mat og ferskhet på varene.

Alle produkter fra Engers Lefsebakeri AS

Engers Lefsebakeri AS

Festlefse

God gammeldags festlefse, bakt på gamle baketradisjoner

Gå til produkt

Engers Lefsebakeri AS

Gjøvik Lefserull av mandelpotet

Lefser er det eldste og mest tradisjonsrike av våre produkter. Lefser ble gjerne bakt til høytider og tilhører festmat som; rull, sylte, ribbe, rakfisk etc. Mandelpotetlefsa er bakt at utsøkt mandelpotet fra Rendalen i Østerdalen.

Gå til produkt

Engers Lefsebakeri AS

Gjøvik Speltlompe

Gjøvik Lompe er selvskreven til kokte, stekte eller grillede pølser.

Gå til produkt

Engers Lefsebakeri AS

Gjøvik Lefserull

Lefser er det eldste og mest tradisjonsrike av våre produkter. Lefser ble gjerne bakt til høytider og tilhører festmat som; rull, sylte, ribbe, rakfisk etc.

Gå til produkt

Engers Lefsebakeri AS

Gjøvik Søtpotetlompe

Lomper er selvskrevne til kokte, stekte eller grillede pølser. Søtpotetlompe har litt av den karakteristiske søte smaken til søtpoteten, og er litt søtere enn vanlig potetlompe.

Gå til produkt

Engers Lefsebakeri AS

Gjøvik Lefse

Lefser er det eldste og mest tradisjonsrike av våre produkter. Lefser ble gjerne bakt til høytider og tilhører festmat som; rull, sylte, ribbe, rakfisk etc.

Gå til produkt

Engers Lefsebakeri AS

Gjøvik Lompe

Gjøvik Lompe er selvskreven til kokte, stekte eller grillede pølser.

Gå til produkt

Godkjenn produsent

Produsenten er godkjent, og er varslet på e-post.

×

Godkjenn produsent

Produsenten er fjernet som godkjent, og er varslet på e-post.

×

En feil oppstod

×

Producer has veiledningsavtale

Should there be a message here?

×

Producer has no veiledningsavtale

Should there be a message here?

×

En feil oppstod

×