Dyrk Mølle

Innlandet

Vi produserer sammalt byggmjøl og byggryn som er dyrket på egen gard på Tynset, i kjølig Nord-Østerdalsklima 500 moh. Bygg er næringsrikt, hjertevennlig og har god smak, samtidig har det spilt en viktig rolle som betydningsfull mat- og handelsvare i Rørosregionen.

Vi får bygg til å vokse 500 moh, i kjølig Nord-Østerdalsklima, på Tynset. Dette er på grensa av hva som er mulig. På grunn av det kalde klimaet er det svært lavt smittepress, noe som gjør at vi kan dyrke korn på en skånsom måte. Kornene blir store og næringsrike, og bygg er den kornsorten med mest fiber, jern og antioksidanter. Bygg er svært hjertevennlig, og sammalt mjøl og hele gryn vil bidra til god blodsukker- og vektkontroll. Vi maler bygget med høy utmalingsgrad (85%), og gryna har lav avskallingsgrad. Det vil si at det aller meste av den delen av skallet som mennesker kan fordøye, blir bevart i produktene. Dette gjør produktene våre svært næringsrike. Bygget får en nøtteaktig og mild smak som gjør det svært anvendelig for forbrukeren. Historisk sett har bygg vært en svært viktig mat- og handelsvare i Rørostraktene, hvilket gjenspeiles i de mange gamle oppskrifter med bygg i som finnes på gårder i distriktet. I kobberverkets storhetstid ble lønninger fastsatt i den gjeldende byggverdien. Bygg har ikke mistet sine helseeffekter, sin gode næringsverdi eller smak, selv om andre mjølprodukter har tatt mye av markedet, noe som flere og flere forbukere nå oppdager. I løpet av de siste ti årene har bygg fått økende oppmerksomhet nettopp på grunn av dette.

Alle produkter fra Dyrk Mølle

Dyrk Mølle

Byggryn

Innlandet

Bygg er et urkorn. Byggryn fra Dyrk Mølle er dyrka i kjølig Nord-Østerdalsklima, 500 moh på Tynset. Gryna har en mild og nøtteaktig smak, og det aller meste av næringsstoffene er bevart. Bygg har, historisk sett, vært en av Rørosregionens viktigste matvarer, og det knyttes mye mathistorie og tradisjoner til denne kornsorten.

Gå til produkt

Dyrk Mølle

Steinmalt sammalt byggmjøl

Innlandet

Steinmalt sammalt byggmjøl fra Dyrk Mølle er dyrka i kjølig Nord-Østerdalsklima, 500 moh på Tynset. Mjølet har en mild og nøtteaktig smak, og det aller meste av næringsstoffene er bevart. Bygg har spilt en svært viktig rolle som en av Rørosregionens viktigste matvarer, og det knyttes mye mathistorie og tradisjoner til denne kornsorten.

Gå til produkt