Den Sorte Havre - Johan Anstensrud

Viken

Den Sorte Havre er havregryn og havreprodukter laget på urkornet svarthavre. Kornarten gir en spesielt god smak og er enda mer ernæringsmessig optimal enn vanlig havre.

Den Sorte Havre er dyrket på Tveter gård i Våler i Østfold. Vi ønsket å ta utgangspunkt i urkornet svarthavre som har vært dyrket i Norge tilbake til vikingtiden. Dette kornet gir havregryn med mellom 40 og 50% mer umettet fett enn vanlig og noe mindre karbohydrat - samtidig som det har alle de gode egenskapene til vanlig havregryn. I første omgang har vi valgt å lage lettkokte havregryn (tynnvalsede). Dette gir et fantastisk produkt enten man ønsker å bruke til kjøeskapsgrøt (over night oats), vanlig kokt havregrøt eller om man ønsker å spise det naturell med melk og syltetøy. Og så lager vi noen helt fantastiske kuttede korn (steel cut), som gir en veldig fin konsistens i grøten under koking. Dette kaller vi gourmet havregryn!

Alle produkter fra Den Sorte Havre - Johan Anstensrud

Den Sorte Havre - Johan Anstensrud

Den Sorte Havre - steel cut havregryn

Viken

Verdens sunneste havregryn lages av urkornet svarthavre. Den Sorte Havre lager premium havregryn med fantastisk smak og uovertruffen ernæringsmessig sammensetning. I knivkuttet/steel cut versjon. For gourmet grøt med mer struktur.

Gå til produkt

Den Sorte Havre - Johan Anstensrud

Den Sorte Havre - premium sunt havregryn

Viken

Verdens sunneste havregryn lages av urkornet svarthavre. Den Sorte Havre lager premium havregryn med fantastisk smak og uovertruffen ernæringsmessig sammensetning.

Gå til produkt