Cibus Maris Norway AS

Nordland

Cibus Maris Norway AS er stolte av å være den eneste i Norge som produserer rognkjekskaviar. En havets delikatesse – produsert nord for polarsirkelen. Vi er alene i verden om å lage ekte Nordlyskaviar.

Nord for polarsirkelen, der naturens nærvær er intenst, der mørketida setter inn i desember og nekter å gi slipp før i januar, der bølgene slår inn på land og
Polarsirkelen symboliserer vill, vakker natur, gastronomiske opplevelser og nordlys. Ingen andre steder i verden kan by på denne unike kombinasjonen av det røffe, utsøkte og magiske. Nordnorsk natur, lukten av salt hav og sveipet av nordlys over det dramatiske landskapet, er inspirasjonen bak CIMŌRAE Nordlyskaviar. CIMŌRAE betyr «Nordlysmat fra havet» på latin.

skyller ubønnhørlig over klippene, der nordlyset danser over himmelen – som et kosmisk fyrverkeri i skjønn forening med det mørke havet – under disse røffe, men magiske forholdene, lages en utsøkt kaviar – av rognkjeks. Rognkjeksen kommer inn til norskekysten for å gyte når våren yrer i strandkanten.
Når vinteren slipper taket og våren er i anmarsj, er nordlyset på sitt klareste. Da kan de blankpolerte steinene endelig oppleve tidevannet. Dagene er lysere og nordlyset bølger seg mykt over himmelen som et kosmisk fyrverkeri og skaper en trolsk stemning. Det er også når isen smelter, og det er våryr I strandkanten, at rognkjeksen kommer til kysten for å gyte. Fra land kan man nå skimte båtene som har kommet i gang med årets fiske etter rognkjeks.

Alle produkter fra Cibus Maris Norway AS