Hopp til hovedinnholdet
Lokalmat.no
chevron_left
Webinar om nedskjæring

Webinar om nedskjæring

Nettkurs om nedskjæring og egenskaper til enkeltmuskler i storfe og andre dyreslag, 31. januar 2023, kl. 10-14.

Vi er fortsatt veldig tradisjonelle på bruk av muskler til biffkjøtt. Lite å finne av de nye musklene ute i butikkene. Dette kurset vil ta for seg utskjæringen av enkelte av de tradisjonelle biffmusklene, samt et par «nye» muskler.

Ved å lære mer om de enkelte musklene vil vi sammen øke økonomien i storfeslaktet samt gi forbrukerne enda bedre spiseopplevelser. I dag går 10-12% av dyret til biffkjøtt, kan vi øke dette?

I tillegg vil vi gjennomgå nedskjæring og oppdeling av andre dyr.

• Hva er kjøtt
• Utskjæring av ulike muskler (film)
• Mørning av kjøtt
• Spisekvalitet på enkeltmuskler
• Muskler fra andre dyr.

Etter kurset skal deltagerne ha kunnskap om hvor på dyret de enkelte musklene sitter og hvilke som egner seg til biff. De skal ha kjennskap til ulike metoder ved mørning av kjøtt.

De skal også ha kjennskap til muskler og utbeining av andre dyreslag.

Pris: 500 kr.

Påmelding: Frist 26. januar 2023. Les mer om kurset, og meld deg på ved å følge denne linken: Nettkurs i nedskjæring og egenskaper til enkeltmuskler i storfe og andre dyreslag – Nofima

Foto: Kjell J. Merok/Nofima

Oppstart
31.01.2023 kl. 10:00

Sted
Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge

Flere relevante kurs

I regi av mathåndverk.no

Kurs i foredling av grønnsaker

calendar_today 07.02.2023

schedule 09:00

location_on Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge

I regi av mathåndverk.no

Innføringskurs i ysting

calendar_today 16.01.2023

schedule 17:00

location_on Sogn Jord- og Hagebruksskule, Skulevegen, Aurland, Norge

I regi av mathåndverk.no

Grunnmodul lokal kjøttforedling

calendar_today 06.03.2023

schedule 10:00

location_on Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge

Vi ønsker innspill!

Ta kontakt og kom gjerne med innspill til Lokalmat.no.

Petter

Petter Bjørgan

lokalmat@norskmat.no