Hopp til hovedinnholdet
Lokalmat.no
chevron_left

Mat på lokale ressurser: Sanking og bruk av ville vekster

DATO: 23. september

TID: kl. 19.00 – 23.00

STED: Salten Matfestival, Sjøgata 4, 8200 Fauske

 

Dette er et praktisk kurs hvor vi ønsker å gi inspirasjon og kompetanse om spiselige ville vekster fra skog, fjære og eng. Du vil lære å kombinere og sette det sammen til et måltid, i lag med andre lokale råvarer.

Vi starter med en velkomst og smak av ville vekster. Det blir en gjennomgang av allerede sankede vekster og lokale råvarer, før vi deler oss i grupper og lager mat sammen. Du vil få både sankehefte og oppskriftshefte. Kurset avsluttes med felles måltid og samtaler om mulighetene som ligger i de lokale ressursene våre.

Kurset kan blant annet passe for utstillere på Salten mat, og er derfor lagt til fredag kveld etter at salgsbodene er stengt.

Kurset holdes av Margrethe Figved som driver Steinbakken gård i Dyrøy.  Hun er sertifisert nyttevekstkyndig og bruker ville matplanter både i gårdens produkter og i kurssammenheng.

 

Mer informasjon og påmelding:

https://nibio.no/tema/mat/kompetansenettverk-for-lokalmat-i-nord/kurs?locationfilter=true

 

Oppstart
23.09.2022 kl. 19:00

Sted
Sjøgata 4, 8200 Fauske, Norge

Flere relevante kurs

I regi av mathåndverk.no

Kurs i mattrygghet og HACCP

calendar_today 08.11.2022

location_on Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge

I regi av mathåndverk.no

Innføringskurs i ysting med Pascale Baudonnel (5 dager)

calendar_today 17.10.2022

schedule 17:30

location_on Mosjøen videregående skole, Kippermoen

I regi av Lokalmat.no

Lokalmatskolen søker nye lokasjoner

calendar_today 01.01.2023

location_on TBA

Vi ønsker innspill!

Ta kontakt og kom gjerne med innspill til Lokalmat.no.

Petter

Petter Bjørgan

lokalmat@norskmat.no