Hopp til hovedinnholdet
Lokalmat.no
chevron_left

Ville urter til foredling og glede (2 dager)

Dato: 27. og 28. juni

Tid: Oppstart kl 10 (27. juni) – avsluttes kl 16 (28. juni)

Sted: Borealis Gourmet, Isnestoften, 9540 Talvik

 

Vil du lære mer om ville urter, og hvordan de kan brukes i matlaging og for salg? Da kan dette kurset være noe for deg.

 

Kursholder Toril Bakken Kåven eier og driver Nordlysmat, som har drevet med bær- og urtesanking og foredling i over 25 år. Hun tar oss med ut på sanking, men lærer oss også hvordan vi kan konservere og foredle ulike urter vi finner i nærområdet.

Målet med kurset er å gi deltakerne en innføring i de viktigste ville urtene, hvordan de kan konserveres og brukes til matlaging. Med denne kunnskapen får man økt motivasjon til å sanke ville urter, og lærer noen enkle metoder for å lage produkter for salg eller servering. Man blir ikke utlært på temaene, men får en «grunnmur» for å bygge ut egen kunnskap og evt drift, og får en ide om hvor man kan finne mer informasjon.

  • Basiskunnskap om urtesanking med utgangspunkt i lokalområdet.
  • Basiskunnskap om næringsaspekt, giftighet og hva er lov og ikke lov å sanke.
  • Basiskunnskap om konservering av urter.
  • Praktiske øvelser: vi drar ut, sanker urter og lærer i praksis.
  • Praktiske øvelser: vi lager enkle retter og konserverer i smått.

 

Mer info og påmelding:

https://nibio.no/tema/mat/kompetansenettverk-for-lokalmat-i-nord/kurs?locationfilter=true

 

 

 

Oppstart
27.06.2022 kl. 10:00

Sted
Borealis Gourmet, Langnesveien, Talvik, Norge

Flere relevante kurs

I regi av mathåndverk.no

Kurs i pølse- og påleggsproduksjon

calendar_today 07.09.2022

schedule 10:00

location_on Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge

I regi av mathåndverk.no

Kurs i mattrygghet og HACCP

calendar_today 08.11.2022

location_on Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge

I regi av mathåndverk.no

Kurs i foredling av grønnsaker

calendar_today 13.09.2022

schedule 09:00

location_on Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge

Vi ønsker innspill!

Ta kontakt og kom gjerne med innspill til Lokalmat.no.

Petter

Petter Bjørgan

lokalmat@norskmat.no