ysteri PULTOSTKOPPEN

Viken

ysteri PULTOSTKOPPEN er et lite håndverksysteri som startet høsten 2015. Hovedproduktet er Pultost. Andre produkter er Pultost Lagret og Gårdsrømme.

Historien til ysteri Pultostkoppen startet i 2013 da jeg gikk i pensjon. Forberedelser for å lære om ysting var gjort unna og det gamle fjøset utpekte seg som det eneste alternativet for egnede lokaler. Men først måtte mye arbeid til. Vi ønsket å beholde det gamle eksteriøret, mens det indre ble båret og lempet ut og bygget opp igjen til et ysteri som tilfredsstiller dagens krav.
Navnet PULTOSTKOPPEN kommer av den gamle pultostkoppen som vi har etter min manns bestemor.
ysteri PULTOSTKOPPEN ligger i Åsbygda, Ringerike kommune nær fylkesgrensen Buskerud/Oppland ved Jevnaker og kan derfor levere til deler av begge fylker. Ysteri PULTOSTKOPPEN er registrert hos Mattilsynet og kan selge i en radius på 10 mil.
Vi har ikke egne dyr men kjøper melk fra nærliggende gårder.
Bresting foregår på vedkomfyr. Bilder og mer utfyllende beskrivelse finnes på vår hjemmeside www.pultostkoppen.no.
Pultosten ble i 2016 hedret med Gullmedalje i klassen Mageroster i NM i Gardsost - handverksforedla mjølkeprodukt og med bronse i klassen tradisjonsprodukter 2017.
Pultost Lagret er lagret minst 4 måneder, da får osten en skarpere smak, med litt endret farge og konsistens. Salgsenheter: 80gr og 130gr. Annen mengde på bestilling.
Gårdsrømme er lagd av upasteurisert fløte, syrnet med kultur. Salgsenheter er 150ml, 270ml og 500ml. Kan også levere i 3l spann på bestilling.
Syrlig prim er et smørbart produkt som har vokst fram gjennom eksperimentering med restproduktet etter pultostbresting - sur myse. Med tilsats av fløte, honning og sirup blir den veldig sure mysen et frisk og smakfullt smørbart produkt etter mange timers koking. Selges i hovedsak på markeder. Pultost og Syrlig prim vil av mange regnes som hverdagskost. Men siden vi har flest hverdager er det en glede å få tilby smaksrike pålegg.
Både Pultost og Gårdsrømme kan variere etter årstid, type for og hvilke kyr som har levert melken, samt at produksjonen er et håndverk.
Utsalg på lokale markeder, lokale delikatessebutikker i Hønefoss og på Jevnaker, REKO-ringen Ringerike. Samt fra ysteriet, etter telefonavtale.

Alle produkter fra ysteri PULTOSTKOPPEN

ysteri PULTOSTKOPPEN

PULTOST

Viken

Pultost fra ysteri PULTOSTKOPPEN er et rent håndverksprodukt brestet på vedkomfyr.

Gå til produkt

ysteri PULTOSTKOPPEN

GÅRDSRØMME

Viken

Når man ikke vil drive med kyr selv, er det veldig fint at det finnes noen melkebønder i nærheten. Buskapen går ute om sommeren, av dette blir det fin melk som det er gøy og et privilegium å få foredle.

Gå til produkt