Voll Ysteri

Jærosten Jemima - Mellomlagra

  • Spesialitet

Vurdering fra fagjury

- Jærosten er ystet på upasteurisert melk som kommer fersk direkte fra egen gård. - Jærosten er en lagringsost i to varianter: Som mellomlagret i minimum 5 måneder, og som vellagret minimum i 10 måneder. - Ystingen foregår i kopperkar og osten lagres på treplanker, noe som har innflytelse på utviklingen av ostens konsistens, aroma og smak. - Produksjonen er preget av erfaringsbasert håndverkskompetanse, både i selve ystingen og i modningsprosessen, der hver ost jevnlig vaskes, strykes og snues. - Det har vært ystet ost i dette Voll-distriktet siden 1800-tallet basert på kunnskap fra Sveits. Voll Ysteri var et andelsysteri inntil 1963. Dagens ysteri ble etablert i 2002 og viderefører de opprinnelige ystetradisjonene med ysting av fast hvit kumelksost av Raclettetypen

×

Jærosten Jemima er ein halvfast ost laga på upasteurisert kumelk. Den mellomlagra osten er modna på granplank i 4-5 mnd.

Jærosten Jemima er den fyrste upasteuriserte osten som blei godkjent i Noreg (2002).
Den er ein ekte handverksost som blir skjært opp, snudd og vaska for hand. Den kan brukast til det meste, men med sine gode smelteeigenskapar er han perfekt til raclette, gjev pizzaen eit løft, og passar til alle typar gratinering og blir ofte brukt i sausar og supper. Den kan òg nytast som han er, saman med frukt, kjeks og god drikke. Osten blir vaska og snudd kvar tredje dag. Dette gjev osten ei fin, naturleg skorpe som kan brukast om ønskeleg.

Oster Fastost Rogaland


 


Voll Ysteri

Rogaland

Voll Ysteri er det fyrste ysteriet i Noreg som vart godkjent til å ysta på upasteurisert mjølk. Me har ysta Jærosten...

Gå til produsent
Ingredienser Upasteurisert kumelk, salt, løype, melkesyrebakterier, lysozym fra eggehvite.
Allergener Melk
Egenskaper
  • Upasteurisert
Holdbarhet 2 mnd
Oppbevaring Lagres i kjøleskap. Smakar best romtemperert.
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 413 kcal
Fett 35g
– mettede fettsyrer 22g
Karbohydrater 0
– sukkerarter 0
Protein 24g
Salt 2,3g

Innhold

Ingredienser Upasteurisert kumelk, salt, løype, melkesyrebakterier, lysozym fra eggehvite.
Allergener Melk
Egenskaper
  • Upasteurisert
Holdbarhet 2 mnd
Oppbevaring Lagres i kjøleskap. Smakar best romtemperert.

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 413 kcal
Fett 35g
– mettede fettsyrer 22g
Karbohydrater 0
– sukkerarter 0
Protein 24g
Salt 2,3g

Produktvarianter

  • Heile ostar på ca. 4kg
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Matmerk er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.

Flere produkter fra Voll Ysteri

Voll Ysteri

Jærosten Jemima - Vellagra

Rogaland

Jærosten Jemima er ein fast ost laga på kumelk. Den vellagra er modna i 11-13 mnd. Jærosten er ein ekte handverksost, og alt av skjæring, snuing og vasking blir gjort for hand.

Gå til produkt