Valmsnes gård

Hedmark

Valmsnes gård ligger idylisk til ved Osensjøen i Åmot kommune. Gården eies og drives av Julie Dahl og Jonas Ruud-Lund. Vi har melkekyr av rasen telemarksfe og videreforedler melka selv til pultost, smør, rømme og surmyssmør. Pultosten vår fikk Bronse i NM i lokalforedla melkeprodukter i 2015.

Høsten 2010 bestemte vi oss for å flytte fra hovedstaden til Valmsnes gård i Osen. Vi hadde begge et ønske om å starte vår egen bedrift og skape en arbeidsplass hjemmerfa. Mye lå til rette for dette på Valmsnes gård. Jonas er utdannet kokk og målet var å skape et sted for selskaper, catering og overnatting i idylliske omgivelser ved Osensjøen.

Vinteren 2014 startet opp med storfe og valget falt på den norske og kritisk utrydningstrua rasen Telemarksfe. Den er en lettbeint og nøysom rase, liten av vekst og passet fint i vårt tiltenkte driftsopplegg. Så er kua verdens vakreste og passer flott inn i omgivelsene på gården.
Vi begynte å videreforedle melka fra en av kuene og i løpet av sommeren og høsten ble en melkeku til syv. Vi har bygget et lite ysteri, godkjent av Mattilsynet. Der videreforedler vi melka til pultost, smør, rømme og surmyssmør(også kjent som surost).

Dyra våre går på utegang stort sett hele året, med unntak av de kaldeste periodene.


Alle produkter fra Valmsnes gård

Valmsnes gård

Pultost

Pultost er en av Norges eldste ostesorter. Det er en mager og proteinrik ost, ystet på syrnet skummet melk. Osten er smaksatt med karve og salt.

Gå til produkt