Valmsnes gård

Innlandet

Valmsnes gård ligger idylisk til ved Osensjøen i Åmot kommune. Gården eies og drives av Julie Dahl og Jonas Ruud-Lund. Vi har melkekyr av rasen telemarksfe og NRF videreforedler melka selv til pultost, smør, rømme og surmyssmør. Vi er registrert i EPD basen og leverer produkter til lokale butikker i Coop, Rema 1000 og Norgesgruppen.

Høsten 2010 bestemte vi oss for å flytte fra hovedstaden til Valmsnes gård i Osen. Vi hadde begge et ønske om å starte vår egen bedrift og skape en arbeidsplass hjemmerfa. Mye lå til rette for dette på Valmsnes gård. Jonas er utdannet kokk og målet var å skape et sted for selskaper, catering og overnatting i idylliske omgivelser ved Osensjøen.

Vinteren 2014 startet opp med melkeku og året etter bygde vi et lite gårdsysteri. Vi videreforedler melka til pultost, smør, rømme og surmyssmør(også kjent som surost). Produktene våre er i all hovedsak laget på upasteurisert melk.Alle produkter fra Valmsnes gård

Valmsnes gård

Pultost

Innlandet

Pultost er en av Norges eldste ostesorter. Det er en mager og proteinrik ost, ystet på syrnet skummet melk. Osten er smaksatt med karve og salt.

Gå til produkt