Tjamsland Ysteri

Rødlin

  • Debio
  • Spesialitet

Rødlin Rødlin er en mild og rund ost, med fyldig, markert smak. Den har den karakteristiske rødkitt-lukten, men ikke den skarphet i smak og lukt som rødkittoster kan ha. Osten er laget etter en Appenzeller oppskrift

Rødlin er en rødkitt – ost av typen Appenzeller. Rødlin har delikat orange skorpe som under produksjon vaskes regelmessig med mettet saltlake. Rødlin er fast og fin til kutting med ostehøvel, og smaker også selvsagt deilig i større biter. Rødlin lages i 3-4 kilos hjul.

Rødlin produseres på et lite gardsbruk på sørlandet, nærmere bestemt på Tjamsland i Birkenes midt Agder. (To mil fra kysten og tre mil fra Kr.Sand og Grimstad og 208 meter over havetoverflaten.) Rødlin produseres kun på gardens egenproduserte melk.

Vi har den filosofi at vi skal produsere de beste oster, og det skal danne en basis som dyktige kokker kan få de deiligste og mest unike retter ut av, med sin kunnskap. Vi tilsetter derfor ikke krydder eller syltetøy eller oljer i våre produkter. Vi lager de naturell.

Rødlin har blitt et populært produkt blant de lokale hoteller- og restauranter. Det skrytes av mild og særpreget smak, og av måten osten smelter på.

Rødlin er en mild og rund ost, med fyldig, markert smak. Den har den karakteristiske rødkitt-lukten, men ikke den skarphet i smak og lukt som rødkittoster kan ha.

Rødlin er ganske tydelig laget av upasteurisert melk. Her er det ikke rendyrking av en bakteriekultur, men mange naturlige bakterier har fått bli med og danne smaksbildet. Dette gir den rike og milde smaken. Det er ikke bare èn smak i Rødlin, men flere dukker opp fra du først tar en bit i munnen, til den smaken du sitter igjen med etter biten er svelget.

Rødlin er så mild at den «går rett hjem» i den norske gane. I Norge har vi i mange år vært tilvent å spise ulagrede oster, så vi er ikke vant til at ost skal smake særlig kraftig. Mange rygger derfor tilbake for kraftige, importerte oster. Men Rødlin er så mild at de aller fleste liker den, samtidig som den har den modnede ostens karakter.

I salg hos Salg på Bondens marked, Reihartsen Lillemarkens

Oster Aust-Agder


Tjamsland Ysteri

Aust-Agder

Vi produserer ost og yoghurt på kumelk fra egne kuer. Vi har per i dag seks kuer som melker, noe som gjør at vi kan st...

Gå til produsent
Ingredienser Melk av Sidet Trønder- og Nordlandsfe samt Jerey – ku. Egenprodusert Økologisk Upasteurisert FET 0,92(syrekultur) Holdback (antismørsyrebakterie) Speciale 600 (løype) Himalayasalt
Allergener Melk
Egenskaper
  • Økologisk Upasteurisert
Holdbarhet Hel ost flere år, opp kuttet 2-3 uke i kjøleskap
Oppbevaring 0-4 C
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi
Fett
– mettede fettsyrer
Karbohydrater
– sukkerarter
Protein
Salt

Innhold

Ingredienser Melk av Sidet Trønder- og Nordlandsfe samt Jerey – ku. Egenprodusert Økologisk Upasteurisert FET 0,92(syrekultur) Holdback (antismørsyrebakterie) Speciale 600 (løype) Himalayasalt
Allergener Melk
Egenskaper
  • Økologisk Upasteurisert
Holdbarhet Hel ost flere år, opp kuttet 2-3 uke i kjøleskap
Oppbevaring 0-4 C

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi
Fett
– mettede fettsyrer
Karbohydrater
– sukkerarter
Protein
Salt

 

Produktvarianter

  • 4 kg
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Matmerk er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.

Flere produkter fra Tjamsland Ysteri

Tjamsland Ysteri

Frøya

Frøya er en ferskost basert på kumelk. En Frøya – ost veier ca. 100g. Frøya er ganske fast i konsistensen, og særdeles smaksrik Under Grune Woche i Berlin ble Frøya smeltet ned på elghamburger. Responsen var enorm. Bildet av denne hamburgeren ble lagt ut på landbruksdepartementet sin facebook – forside. Frøya er en ferskost basert på kumelk. En Frøya – ost veier ca. 100g. Frøya er ganske fast i konsistensen, og særdeles smaksrik Under Grune Woche i Berlin ble Frøya smeltet ned på elghamburger. Responsen var enorm. Bildet av denne hamburgeren ble lagt ut på landbruksdepartementet sin facebook – forside.

Gå til produkt

Tjamsland Ysteri

ROSALITA

Rosalita er en kremost av ypperste kvalitet. Rosalita overrasker med et helt spekter av milde og nydelige smaker. Rosalita er hyllet av flere kjente kokker. Rosalita nytes gjerne med vin og kjeks, men kan også brukes som en deilig forrett eller som dessert. Rosalita smaker nydelig varmet, stekt eller grillet. Dens unike smak gjør at den kan anvendes på ulike måter. Rosalita er en kremost av ypperste kvalitet. Rosalita overrasker med et helt spekter av milde og nydelige smaker. Rosalita er hyllet av flere kjente kokker. Rosalita nytes gjerne med vin og kjeks, men kan også brukes som en deilig forrett eller som dessert. Rosalita smaker nydelig varmet, stekt eller grillet. Dens unike smak gjør at den kan anvendes på ulike måter.

Gå til produkt