TINE Meierier SA

Pultost Lillehammer

  • Spesialitet

Vurdering fra fagjury

Pultost er en gammel norsk tradisjon med røtter i innlandet. Pultost Lillehammer er en luftig og tørr type pultost smakssatt med karve og salt Pultost Lillehammer produseres etter oppskriften fra tidligere Lillehammer Meieri Pultost Lillehammer lages etter håndverksmessige metoder i mange steg på Tine Meieriet Trysil i Nybergsund. Skummet melk syrnes med melkesyrebakterier og varmebehandles for å skille ostestoff og myse. Ostemassen fordeles i åpne kar hvor gjærkultur tilsettes, deretter gjæres osten før den overføres til lukkede beholdere for videre modning. Ferdig modnet ostemasse tilsetter karve, salt og vann. Pultost Lillehammer er et tradisjonsrikt, norsk håndverksprodukt, og en norsk ost i særklasse.

×

Pultost er en ost med lange tradisjoner. Navnet kommer fra det latinske ordet "pulta", som betyr grøt, og den har en løs og modnet ostemasse. Pultosten er laget av skummet, syrnet melk og krydret med karve.

TINE Pultost Lillehammer har en kornete konsistens og lysegul farge. Den er mager, proteinrik med en mild, aromatisk og typisk smak.

TINEs Pultost Lillehammer er produsert på TINE Meieriet Trysil.

Oster Tradisjonsost Oslo


 


TINE Meierier SA

Oslo

TINE er en ledende, norsk merkevareleverandør som daglig leverer produkter over hele Norge. Rundt 11 000 bønder på 9 ...

Gå til produsent
Ingredienser Pultost (pasteurisert skummet melk, karve, salt, syrekultur og gjærkultur) og vann. Karven er bestrålt.
Allergener Melk
Egenskaper
  • Halvfast, modnet ost, 100 g vare gir ca.: 1,0 g fett og 41% protein Naturlig laktosefri (<0,01 g laktose pr 100 g ost)
Holdbarhet 42 dager
Oppbevaring Kjølevare 0 °C – 4 °C.
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 734 kJ (173 kcal)
Fett 1,0 g
– mettede fettsyrer 0,6 g
Karbohydrater 0
– sukkerarter 0
Protein 41
Salt 2,3

Innhold

Ingredienser Pultost (pasteurisert skummet melk, karve, salt, syrekultur og gjærkultur) og vann. Karven er bestrålt.
Allergener Melk
Egenskaper
  • Halvfast, modnet ost, 100 g vare gir ca.: 1,0 g fett og 41% protein Naturlig laktosefri (<0,01 g laktose pr 100 g ost)
Holdbarhet 42 dager
Oppbevaring Kjølevare 0 °C – 4 °C.

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 734 kJ (173 kcal)
Fett 1,0 g
– mettede fettsyrer 0,6 g
Karbohydrater 0
– sukkerarter 0
Protein 41
Salt 2,3

Produktvarianter


Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Stiftelsen Norsk Mat er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.

Flere produkter fra TINE Meierier SA

TINE Meierier SA

Kvitlin

Oslo

Kvitlin er en unik hvitost fra TINE Meieriet Ørsta på Sunnmøre. Osten er utviklet av erfarne ystere og laget på melk fra lokale geiter. Kvitlin er en lagret ost med fyldig og svakt syrlig smak.

Gå til produkt

TINE Meierier SA

Snøhetta

Oslo

Snøhetta er en hvitmuggost i særklasse. 12 dedikerte ystere på Dovre Ysteri har utviklet denne spesialiteten, som har en pikant smak med en mild og rund avslutning.

Gå til produkt

TINE Meierier SA

Chevre Naturell Haukeli

Oslo

Chevre Naturell Haukeli er en fersk geitost utviklet på TINE Meieriet Haukeli – et enestående håndverk med syrlig og mild smak.

Gå til produkt

TINE Meierier SA

Chevre Original Haukeli

Oslo

Chevre Original Haukeli er en smaksrik og fyldig hvitmuggost fra TINE Meieriet Haukeli, laget på den beste geitmelk.

Gå til produkt

TINE Meierier SA

Chevre Ramsløk Haukeli

Oslo

Chevre Ramsløk Haukeli er en frisk og aromatisk chevre med nydelig myk og kremet konsistens - smaksatt med ramsløk. Osten er førsteklasses håndverk fra TINE Meieriet Haukeli.

Gå til produkt

TINE Meierier SA

Dovre Ysteri Norsk Brie Pepper

Oslo

Dovre Ysteri Norsk Brie Pepper er en norsk brie i verdensklasse! Denne osten er premiert med sølvmedalje under oste-VM to år på rad, senest i Bergamo i oktober 2019.

Gå til produkt

TINE Meierier SA

Pultost Løiten

Oslo

Pultost er en ost med lange tradisjoner. Navnet kommer fra det latinske ordet "pulta", som betyr grøt.

Gå til produkt

TINE Meierier SA

Pultost Hedemark

Oslo

Pultost er en ost med lange tradisjoner. Navnet kommer fra det latinske ordet "pulta", som betyr grøt, og den har en løs og modnet ostemasse. Pultosten er laget av skummet, syrnet melk og krydret med karve.

Gå til produkt

TINE Meierier SA

Gamalost frå Vik

Oslo

Gamalost frå Vik® er en fast muggost med røtter helt tilbake til vikingtiden. Den er produsert i Vik i Sogn. Navnet har osten trolig fått fordi den fra gammelt av ble lagret i lang tid på stølen. Gamalost frå Vik har fått internasjonal oppmerksomhet fordi den er ekstra mager, saltfattig, har høyt proteininnhold, og er et rent naturprodukt. Smaken er særegen og robust, skarp og aromatisk. Osten er saftig, grov og skjærbar med kniv.

Gå til produkt

TINE Meierier SA

Tine Eplejuice Hardanger 1l Tine 1l

Oslo

"Eplejuice frå Hardanger Sesong" er pressa av sesongens epler frå Hardanger. Produktet er pasteurisert og tappa på kartong.

Gå til produkt

TINE Meierier SA

Tine Østavind 430g

Oslo

Småhullet ost med lett kornet konsistens og en rik smak. Lagret i minst 5 mnd.

Gå til produkt

TINE Meierier SA

TINE Norsk Alpeost

Oslo

TINE Norsk Alpeost er en fyldig, fruktig og smaksrik ost med krystaller og lang aromatisk ettersmak.

Gå til produkt

TINE Meierier SA

Ridder®

Oslo

Ridder® er en halvfast, kittmodnet ost med enestående fyldig smak og aroma. Osten er produsert på TINE Meieriet Tresfjord. Den har en lysgul, silkemyk tekstur og en smidig konsistens som sammen med den orangegule overflaten gir et lekkert og innbydende utseende.

Gå til produkt

TINE Meierier SA

Ridder® Classic

Oslo

Ridder® Classic er en halvfast, kittmodnet ost med enestående fyldig og pikant smak og aroma. Osten har vært produsert ved TINE Midt-Norge Tresfjord helt siden 1969.

Gå til produkt