Stølsvidda AS

Fjellgris fra Valdres

  • Spesialitet

Vi leverer hele og halve fjellgriser fra oktober til desember, og stykningsdeler hele året. Kjøttet er godt marmorert, mørt, saftig og smakfullt. En hel fjellgris veier mellom 100-130 kg ferdig slaktet.

Fjellgris fra Valdres er en frittgående gris som vokser opp ute, på fjellplatået Stølsvidda i Valdres. Om sommeren bor den på Breisetstølen i Nord-Aurdal, 1000 moh, og om våren og høsten er den på beiter lenger ned i fjellbygda Håvrud (600 moh). Både på fjellet og i bygda har grisen masse plass til å utøve sin naturlige atferd. Fjellgrisen spiser alt den kommer over på beite av gress, vier, urter og lyng. Vi fôrer med norskprodusert grisefôr hele sesongen. Dette fôret inneholder hvete, bygg, havre, rug, åkerbønner, erter og poteter. Om høsten sluttfôrer vi også med kokte poteter, det gir godt flesk som egner seg bra til speking. Fjellgrisen leveres hel/halv, grovdelt, eller ferdig findelt og pakket. Standard oppdeling av fjellgrisen er som følger: lår (surret skinkesteik), side (ribbe og buklist), rygg/kam (halvparten skjært til koteletter og halvparten til kamsteik), nakke (halvparten skjært til koteletter og halvparten til nakkesteik), bog (surret bogsteik), knoker, labber og hode. Annen oppdeling kan avtales.

Kjøtt Oppland


Stølsvidda AS

Oppland

Stølsvidda AS er en familiebedrift som produserer Fjellgris fra Valdres, Stølslam og villfisk fra Valdres. Vi har egen...

Gå til produsent
Ingredienser Svinekjøtt
Allergener Ingen
Egenskaper
  • Et fritt liv gir fjellgrisen mye mosjon, og den utvikler store muskler. Fjellgrisen vokser også saktere enn innegris, og en høyere alder ved slakting gir mer fettmarmorering i kjøttet. Dette, sammen med det den spiser, gir et ekstra smakfullt, saftig og mørt kjøtt.
Holdbarhet Holdbarheten varierer avhengig av fettinnholdet i de ulike stykningsdelene. Holdbarhetsdato oppgis på emballasjen.
Oppbevaring Leveres fersk og som frysevare. Ferskvare oppbevares ved 4 grader, frysevare ved - 18 grader eller lavere.
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi
Fett
– mettede fettsyrer
Karbohydrater
– sukkerarter
Protein
Salt

Innhold

Ingredienser Svinekjøtt
Allergener Ingen
Egenskaper
  • Et fritt liv gir fjellgrisen mye mosjon, og den utvikler store muskler. Fjellgrisen vokser også saktere enn innegris, og en høyere alder ved slakting gir mer fettmarmorering i kjøttet. Dette, sammen med det den spiser, gir et ekstra smakfullt, saftig og mørt kjøtt.
Holdbarhet Holdbarheten varierer avhengig av fettinnholdet i de ulike stykningsdelene. Holdbarhetsdato oppgis på emballasjen.
Oppbevaring Leveres fersk og som frysevare. Ferskvare oppbevares ved 4 grader, frysevare ved - 18 grader eller lavere.

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi
Fett
– mettede fettsyrer
Karbohydrater
– sukkerarter
Protein
Salt

 

Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Matmerk er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.

Flere produkter fra Stølsvidda AS