Roald Kjøtt v/ Olav-Bjørn Roald

Møre og Romsdal

Vigramør - Godt til mye, hele året!

Vigramøren, matkultur på Sunnmøre

Fra de tidlige tider har det vert laget mør på bygdene på vestlandet. Mør er en pølse av en grovmalt blanding svinekjøtt og krydder, i et forhold som gir en særegen smak og som har god holdbarhet. På Vigra var det tidligere slik at de fleste gårdene hadde sin egen oppskrift.

Ved århundreskifte endret levesettet ved vestkysten av Norge seg drastisk. Fra å hovedsakelig drive jordbruk fikk man utviklet redskap som gav adgang til de store ressursene vi vet havet inneholder. Dette førte til stor etterspørsel av arbeidskraft og dyktige håndverkere til drift av gårdene mens mennene var ute på fiske.

Harde levekår i fjordene på Sunnmøre gjorde at mange mennelsker flyttet ut på kysten og bosatte der. Blant disse var Ole Viddal fra Hjørundfjorden. Han var slakter, og flyttet til Vigra i 1927. Med seg hadde han sin egen oppskrift på hvordan mør skulle lages.

Vigra er av natur veldig godt til grisehold. Øya er flat og er fri for sne og kulde nesten hele året. De fleste gårdene hadde derfor gris som husdyr. Oles mør ble ettervert meget populær slik at flere leverte grisene til slakt hos ham, for så og få Vigramør tilbake.

I dag er det fjerde generasjon Viddal, Olav Bjørn Roald som driver tradisjonen videre. Vigramør får du nå kjøpt på 123.no hele året!

Vigramøren gir julen en spesiell ramme, og er en tradisjon vi Vigringer er veldig stolte av.

Alle produkter fra Roald Kjøtt v/ Olav-Bjørn Roald

Roald Kjøtt v/ Olav-Bjørn Roald

Vigramør

Møre og Romsdal

Vigramør er en pølse av en grovmalt blanding svinekjøtt og krydder, i et forhold som gir en særegen smak og som har god holdbarhet.

Gå til produkt