Ringeriksmat

Buskerud

Ringeriksmat er et lokalmatsselskap for ringeriksregionen bestående av kommunene Jevnaker, Hole og Ringerike. Selskapet ble startet opp på slutten av 2013, og er eiet og drevet i sin helhet av matprodusenter fra regionen. Visjonen for selskapet er å "skape en unik posisjon for mat fra ringeriksregionen". Kortreist mat

Kortreist mat

Ringeriksmat tilbyr kortreist mat i vår region. Kortreist mat for oss betyr sterkt fokus på kort vei fra jord til bord i hele verdikjeden. Når du ser vårt navn kan du være sikker på at hovedingrediensen er en råvare fra kortest mulig distanse, og at den eventuelt er videreforedlet nærmest mulig. For oss er det ikke kortreist mat å foredle utenlandske jordbær i Hole, eller ta poteter fra Jevnaker og foredle dem 100 mil unna. Kortreist mat er for oss innenfor 2 timer. Det vil si at fra jord til bord som hovedregel ikke skal være en lengre distanse unna.

Krydder og tilsetninger

Vi kan ikke produsere sukker og salt og andre spesielle krydder på Ringerike. Dette er noe vi må akseptere å kjøpe inn fra andre steder. Vi bruker imidlertid minimalt med tilsetninger i våre produkter. Syltetøyet og saften f eks er laget med minst mulig sukker og tilsetningsstoffer. Skulle vi brukt mindre ville holdbarhet bli så kort at det ville være umulig å selge det. For eksempel er vårt jordbæsyltetøy like søt som et tilsvarende med mye mer sukker. Det er fordi vi kun bruker jordbær fra Røyse som er søtere.

Alle produkter fra Ringeriksmat