RIAS-EGG

Trøndelag

Egg levert av RIAS er produsert av høner som er 100% frittgående. Eggene er produsert av kvalitetsbevisste eggprodusenter i Midt Norge. Hønene spiser et for som gir en gul og fin plomme. Hønene har et godt livsmiljø og eggprodusentene følger alle krav som gjelder for eggproduksjonen.

Hønerasen som legger eggene heter Decalb/Isa Brown og er oppvokst til Trøndelag Kyllingoppdrett i Levanger. Når de er 16 uker flytter de til en eggprodusent hvor de skal produsere egg de neste 70 ukene. Trøndelag Kyllingoppdrett og RIAS samarbeider om god dyrevelferd fra hønene er nyklekket. Når hele verdikjeden er lokal så er veien fra produksjon og frem til eggkjøper veldig kort så du kan være helt sikker på at eggene du kjøper er ferske.
Egg som er helt ferske kan oppleves vanskelig å skrelle etter koking. Hvis du legger eggene i en kurv på kjøkkenbenken noen timer før koking så kan eggene bli enklere å skrelle. Egg er et meget viktig næringsmiddel i et sunt kosthold og inneholder alt vi trenger bortsett fra C-VITAMIN. Har noen et spørsmål om dyrevelferd,oppdrett,produksjon og kvalitet på egg så ring gjerne på 90153591 eller send en mail til rias-egg@hotmail.com.

Alle produkter fra RIAS-EGG