


Bringebær-sorbet
- Spesialitet
- Debio
Økologisk bringebær-sorbet med friske, økologiske Trønderbær. Vinner av "Årets godbit" under Det Norske Måltid i 2016. Sorbeten er laget av kun tre ingredienser: bringebær, sukker og sitronsaft, med hele 76% bringebær.
Årets vinner satser på kvalitet i alle ledd, noe som gjenspeiler seg tydelig i egenskapene til produktet – fra den flotte emballasjen til det fristende utseende og produktets intense smak. Produsenten satser stolt på lokale råvarer og videreforedler disse til en skikkelig godbit.
Iskremen vår er håndverksbasert og av høy kvalitet. Den er basert på lokale ingredienser. Melken kommer fra Reins Kloster gård som eies og drives av Hans H. Horneman. Vi forsøker å bruke lokale råvarer hvis de er tilgjengelige. Fløte fra Rørosmeieriet, egg fra Ørland, jordbær, bringebær og solbær fra Trøndelag.
Produksjon:
Vi lager isen helt fra grunnen av og hver smak har sin egen grunnmiks (smete). På denne måte har vi bedre kontroll over smakene. I Reins Kloster Iskrem er det mindre luft (ca 30%), enn i den isen vi vanligvis finner i frysedisken. Andelen av luft kan man finne ut ved å veie isen og sammmenligne det med innholdet (volumet) på boksen. I Norge må det minimum være 10% fett, hvis du ønsker å bruke begrepet fløteiskrem.
Av de 11-12 sortene vi lager, kan vanilje, sjokolade, kaffe, lakris, og krokan kalles for fløteiskrem. Vi produserer og 2 sorbeter, jordbærsorbet og bringebærsorbet som ikke inneholder fortykningsmiddel. Derfor er bæranndelen høyere enn det som er vanlig og sukkermengden mindre.
Aroma og farge er ofte brukt for å øke smak og forbedre utseende. Dette ser vi på som en lettvindt løsning. Vi bruker heller mer av råvarene som isen skal bestå av, for eksempel mer jordbær, karamell eller egg. I tillegg til at egg gir smak fungerer det også som et fortykningsmiddel.
Ingredienser | Bringebær* 76%, rårørsukker*, sitronsaft*. * Økologisk råvarer. |
---|---|
Allergener | Ingen. |
Holdbarhet | 9 mnd. |
Oppbevaring | -18°C eller kaldere. |
Energi | 482KJ/115kcal |
---|---|
Fett | 0,3 g |
– mettede fettsyrer | 0,0 g |
Karbohydrater | 25,2 g |
– sukkerarter | 25,2 g |
Protein | 0,8 g |
Salt | 0,0 g |
Innhold
Ingredienser | Bringebær* 76%, rårørsukker*, sitronsaft*. * Økologisk råvarer. |
---|---|
Allergener | Ingen. |
Holdbarhet | 9 mnd. |
Oppbevaring | -18°C eller kaldere. |
Næringsinnhold
Energi | 482KJ/115kcal |
---|---|
Fett | 0,3 g |
– mettede fettsyrer | 0,0 g |
Karbohydrater | 25,2 g |
– sukkerarter | 25,2 g |
Protein | 0,8 g |
Salt | 0,0 g |
Produktvarianter
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Stiftelsen Norsk Mat er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.
Alt på stell
Denne produsenten har gjennomført egenrevisjon

Alle produkter fra Reins Kloster AS

Siste Viking - Export Lager
TOUGH LIKE THE ROUGH SEAS, SWEET LIKE THE SPRING SUN, AND BREWED IN THE FRIGID COLD. THIS CRISP, STRONG LAGER TAKES ITS INSPIRATION FROM THE MODERN VIKING.

Siste Viking - Pils
TOUGH LIKE THE ROUGH SEAS, SWEET LIKE THE SPRING SUN, AND BREWED IN THE FRIGID COLD. THIS CRISP LAGER TAKES ITS INSPIRATION FROM THE MODERN VIKING.

Sour Lakris Candy Kiss - Kettle Sour
SOUR CANDY, KISSES OF LAKRIS, AND THE UNPARRELLED REFRESHMENT OF MALTY LIQUIDS ALL IN ONE GLASS BOTTLE. IMAGINE THAT

Sour Lakris Candy Kiss - Kettle Sour
SOUR CANDY, KISSES OF LAKRIS, AND THE UNPARRELLED REFRESHMENT OF MALTY LIQUIDS ALL IN ONE GLASS BOTTLE. IMAGINE THAT

Jakob Pinade med litjfoten - Pale Ale
A MASTER FISHERMAN, MAYBE THE LAST VIKING, A LEGEND IN RISSA. A DOUBLE DRY HOPPED AMERICAN STYLE PALE ALE BREWED IN PINADE’S HOMETOWN.

Imperial Mexikake - Chili Coffee chocolate stout
HE WAS THE JUAN THAT GOT AWAY. HIS CHILI WOULD IGNITE YOUR HEART, HIS CHOCOLATE VANILLA EYES, ENCHANTINGLY SEDUCTIVE AND HIS COFFEE? BLACK…

Hold brillan - Dobbel IPA
IPA SMASHED FULL OF FRESH AMERICAN HOPS AND FERMENTED WITH AN AROMATIC FRUIT BOMB OF A YEAST. HOPPED PRIMARILY DURING THE WHIRLPOOL AND ACTIVE FERMENTATION AND DRY HOPPED FOR GOOD MEASURE.

Imperial Lakris Melkshake Stout
TWICE THE SPECIALTY MALTS, TWICE THE LAKRIS, SAME VELVETY SMOOTH LAKRIS COMPLEXITY PAIRED IN A CREAMY MILK STOUT.

Gone With The Lime
IT'S LIME’S TIME TO SHINE. CITRUS IS OUR INTREST. LOOK FOR THE GREEN ON THE SCREEN, THE ZEST THAT'S THE BEST, AND THE FRUIT WITH THE TASTY SUIT.

Hold Me Gingerly - Ingefær Ale
TRONDER KONG, 25 SWPE RIGHT FOR A GOOD GINGER LOVING GIANT GORILLA, NO STRINGS ATTACHED

Hold Brillan Session IPA
SOMETIMES THE GLASSES JUST HAVE TO COME OFF. A SESSION IPA WITH A GENEROUS DRY HOPPING OF ORGANIC FRUITY NEW ZEALAND HOPS.

Lakris Melkshake Stout - Milk Stout
A VELVETY SMOOTH LICORICE FLAVOR TEAMS UP WITH THE CREAMY SOFTNESS OF MILK SUGAR TO BATTLE YOUR TASTE BUDS IN A FIELD OF LUXURIOUS CHOCOLATE AND CRYSTAL MALTS.

Mexikake Chili Cake Face Porter
HE WAS THE JUAN THAT GOT AWAY. HIS CHILI WOULD IGNITE YOUR HEART, HIS CHOCOLATE VANILLA EYES, ENCHANTINGLY SEDUCTIVE AND HIS COFFEE? BLACK…

Pinade Pale Ale
A MASTER FISHERMAN, MAYBE THE LAST VIKING, A LEGEND IN RISSA. A DOUBLE DRY HOPPED AMERICAN STYLE PALE ALE BREWED IN THE HOMETOWN OF JAKOB PINADE MED LITJFOTEN.

Lakris-iskrem
Økologisk lakris-iskrem med ekte økologisk lakrisrot. En favoritt hos de som elsker lakris!

Solbær-iskrem
Økologisk solbær-iskrem med solmodne, økologiske bær fra Trøndelag. Vinner av "Årets meieriprodukt - foredlet" under Det Norske måltid i 2017.

Sjokolade-iskrem
Økologisk sjokolade-iskrem av beste kvalitet. Vi bruker ekte sjokolade for å få den dype, gode sjokoladesmaken i vår iskrem.

Karamell-iskrem
Økologisk karamell-iskrem, en ekte hjemmelaget nytelse. Vi koker selvfølgelig vår egen karamell til iskremen.

Vanilje-iskrem
Økologisk vanilje-iskrem med økologisk bourbon-stang. Vi bruker hel vaniljestang som deles og skrapes for å oppnå optimal kvalitet.

Jordbær-iskrem
Økologisk jordbær-iskrem av beste kvalitet med en bærandel på 31 %. Vi bruker økologiske bær fra Trøndelag.

Konjakk-iskrem
Økologisk konjakk-iskrem med marinerte svisker. Vi bruker ekte konjakk (Soerlie VSOP Reserve Organic) for å få den gode smaken.