Juryen fra Det Norske Måltid uttaler:
Årets vinner satser på kvalitet i alle ledd, noe som gjenspeiler seg tydelig i egenskapene til produktet – fra den flotte emballasjen til det fristende utseende og produktets intense smak. Produsenten satser stolt på lokale råvarer og videreforedler disse til en skikkelig godbit.

Iskremen vår er håndverksbasert og av høy kvalitet. Den er basert på lokale ingredienser. Melken kommer fra Reins Kloster gård som eies og drives av Hans H. Horneman. Vi forsøker å bruke lokale råvarer hvis de er tilgjengelige. Fløte fra Rørosmeieriet, egg fra Ørland, jordbær, bringebær og solbær fra Trøndelag.

Produksjon:
Vi lager isen helt fra grunnen av og hver smak har sin egen grunnmiks (smete). På denne måte har vi bedre kontroll over smakene. I Reins Kloster Iskrem er det mindre luft (ca 30%), enn i den isen vi vanligvis finner i frysedisken. Andelen av luft kan man finne ut ved å veie isen og sammmenligne det med innholdet (volumet) på boksen. I Norge må det minimum være 10% fett, hvis du ønsker å bruke begrepet fløteiskrem.

Av de 11-12 sortene vi lager, kan vanilje, sjokolade, kaffe, lakris, og krokan kalles for fløteiskrem. Vi produserer og 2 sorbeter, jordbærsorbet og bringebærsorbet som ikke inneholder fortykningsmiddel. Derfor er bæranndelen høyere enn det som er vanlig og sukkermengden mindre.

Aroma og farge er ofte brukt for å øke smak og forbedre utseende. Dette ser vi på som en lettvindt løsning. Vi bruker heller mer av råvarene som isen skal bestå av, for eksempel mer jordbær, karamell eller egg. I tillegg til at egg gir smak fungerer det også som et fortykningsmiddel.