Råstad Kombucha

Vestfold og Telemark

Råstad Foods er en lokal drikkevarebedrift fra Vestfold nærmere bestemt Tønsberg, som tilbyr fermentert, upasteurisert og leskende Kombucha. Produktet er tilsatt bare rene bær, frukt og urter.

Råstad Foods er en lokal bedrift fra Vestfold, Tønsberg, drevet at noen lidenskapelige sjeler. Vi er levende opptatt av gode og forfriskende alternativer til blant annet brus. I vårt lille bryggeri jobber vi hardt med å fremstille og produsere en drikke som er forfriskende god. En drikke som kan erstatte andre drikker som kanskje ikke er like bra for deg.
Jeg, Heidi Råstad, som startet Råstad Foods i 2015, hadde og har en visjon om at Kombucha skal bli det selvsagte valget når du går i butikken og har lyst på noe godt å drikke, som i tillegg kan gjøre kroppen din godt. Jeg valgte å brygge denne spennende drikken på grunn av mine mange matintoleranser, det kan være godt å ha noe annet å drikke enn bare vann. Og en leskedrikk som gjør noe mer enn bare å leske deg. Siden vi konsumerer enorme mengder halv- og helfabrikkert mat og drikke som ikke gjør kroppen godt, og kan bidra til en opphopning av dårlige bakterier i tarmen. Vil Råstad Kombucha hjelpe kroppen din med å tilføre snille bakterier. Dette kan bidra til å holde tarmfloraen i balanse, bedre immunforsvaret og selvfølgelig leske deg. Vi kaller det ekte vare!

Dette er en oppskrift som har vandret rundt i verden i noen 1000 år sies det. Opprinnelse sted mener man er Asia. Så det er ikke et nytt produkt, men har blitt den nye trend drikken i dag.
Kombucha er fermentert og upasteurisert. Dette er en drikk som er annerledes enn brus, juice og saft, dette er en fermentert te med lav PH.
Basen er: Te, sukker, bakterie- og gjærkultur, og vann. Det er endel sukker i oppskriften, men det betyr ikke at det er mye igjen etter endt fermentering.
Gjær "spiser" sukker og utvikler alkohol og co2, bakteriene "spiser" så på alkoholen og utvikler eddiksyrer. Derfor er kombucha full av gode melkesyrebakterier som er godt for kroppen. Og bakteriekulturen holder alkohol prosenten nede, noe alkohol blir det, men bare rester. Kombucha ligger i katogorien alkoholfritt, og blir testet på laboratoriet ALS Norge.

Kombucha i seg selv har en distinkt, syrlig smak. Ved å tilsette naturlige ingredienser har vi smakt oss frem til noen superdupre favoritter. I Råstad Kombucha har vi tilsatt bare rene råvarer. Vi har brukt lang tid på å finne frem til smaker vi selv synes er så gode at de gjør oss i godt humør.
Vi håper du synes det samme og liker smaken av Råstad Kombucha.

I løpet av årene har Råstad Kombucha blitt en ettertraktet drikke. Du finner oss i noen av landets største matvarekjeder, og hos selvstendige butikker, kafeer og utesteder. Med tiden kommer det kanskje flere velsmakende godbiter fra oss – fermentering vil være sentralt for dem alle. Vårt mål er å inspirere til en sunnere livsstil gjennom mat og drikke.
Og husk – vi lesker deg.

Velbekomme!
Alle produkter fra Råstad Kombucha

Råstad Kombucha

Råstad Rabarbra og Jordbær

Vestfold og Telemark

Rabarbra Kombucha er en kombucha med presset sprek rabarbra og med hint av sommer og jordbærsprell. På vårt kombucha bryggeri presses rabarbra for å få den deilige syrlige saften. Siden det kan bli vel syrlig har vi valgt og tilsette litt jordbær. Jordbær og rabrabra komplimenterer hverandre godt, så en slurk av denne vil glede ganen. Og da holder det ikke med en slurk.

Gå til produkt

Råstad Kombucha

Ingefær Kombucha

Vestfold og Telemark

Ingefær Kombucha er forfriskende frisk og freidig. Dette er den sterkeste av Kombucha smakene, den er proppfull av herlig smak av ferskpresset ingefær. Presset med omhu på bryggeriet, her gjør vi alt selv.

Gå til produkt

Råstad Kombucha

Råstad Kombucha Bringebær

Vestfold og Telemark

Bringebær Kombucha er fruktelig god med friske rene bringebær, nyper og breddfull av det beste i livet. Vi tilsetter kun rene ferske bær i vår bringebær kombucha, og har brukt lang tid til finne frem til smaker som vi selv synes er så gode at de gjør oss i godt humør.

Gå til produkt