NORDÅS GÅRDSKJØTT

Oppland

ELG-HJORT -REINSDYR INDREFILET-YTREFILET-MØRBRAD-ENTRECOTE-FLATBIFF-SKÅRET GRYTEKJØTT-SURRET STEK-ELGSKAV-SKANK M.M

Vi tilbyr kjøtt fra frittlevende norsk vilt.

Nordås Gårdskjøtt er en familiedrevet bedrift som er basert på vårt eget gårdsbruk, Nordås Gård på Skreia. Virksomheten er en del av vår drift med melk- og kjøttproduksjon. Her på Nordås tar vi imot og videreforedler viltkjøtt fra drøyt 500 elg, 2500 reinsdyr, 250 hjort samt kalve- og storfekjøtt fra eget oppdrett. VI drifter mottak i Gudbrandsdalen – Frya, Kistefos-Nordre Land og på vår egen gård på Nordås, Skreia.


Nordås Gårdskjøtt ble etablert i 1998. Drift og produksjon foregår på Nordås Gård på Skreia som eies og drives av Per Idar Vingebakken og hans familie. Virksomheten har vokst jevnt og trutt siden oppstart, og består av melk- og kjøttproduksjon, samt foredling av kjøtt fra egen produksjon og viltmottak. Selv om produsenten foredler kalv og storfe fra egen produksjon, er det likevel viltkjøtt, og spesielt elg, som utgjør kjerneproduksjonen.

Tradisjonelt har vilt, og spesielt elgkjøtt, vært forbeholdt skogeiere og jaktlag som har fordelt kjøttet seg i mellom. Nordås Gårdskjøtt har ambisjoner om å gjøre viltkjøttet tilgjengelig for folk flest.
Per Idar Vingebakken er selv jeger og friluftsmann. Hans kompetanse og relasjoner til jaktlag og miljøet rundt er unikt, og styrker troverdigheten til Nordås som mottak og foredlingsbedrift av vilt og elg.
Vingebakken har etablert egne viltmottak hvor fjellelgen tas inn fra jegere og jaktlag for videre transport til Nordås for bearbeiding.

Tilgangen på fersk elg strekker seg fra jaktsesongen starter i september og frem til utgangen av november. De senere årene er det imidlertid åpnet for vinterjakt i enkelte fylker, og det utvider sesongen fra 25. september og ut januar. Det gjør at Nordås kan levere fersk elg helt frem til påske. Elgkjøttet er klar for lansering i butikk første uken i oktober.

Vingebakken har kjøpt reinsdyr fra Jotunheimen i over 15 år og er anerkjent for høy kvalitet. Reinsdyra som tas inn ved anlegget på Skreia er de første reinsdyra som er tilgjengelig for markedet og produktene er klare rundt 10. september.
Hjorten er norsk villhjort som kjøpes inn fra områder langs kysten fra Bergen og opp til Trøndelag. Dyrene kommer inn som hel skrott og skjæres ned på Nordås. Hjortejakta starter 1. september og produktene er klare for lansering i butikk 15. september.

Vi har kontroll over hele verdikjeden og kan tilby våre kunder ren og trygg kvalitetsmat.

Alle produkter fra NORDÅS GÅRDSKJØTT

NORDÅS GÅRDSKJØTT

Reinsdyrstek

Oppland

Stek av reinsdyr

Gå til produkt

NORDÅS GÅRDSKJØTT

Elgskav

Oppland

Tynne skiver av renskåret kjøtt av elg.

Gå til produkt

NORDÅS GÅRDSKJØTT

Mørbrad av elg

Oppland

Mørbrad av elg

Gå til produkt

NORDÅS GÅRDSKJØTT

Elgstek

Oppland

Stek av elg

Gå til produkt

NORDÅS GÅRDSKJØTT

Ytrefilet rein

Oppland

Ytrefilet av rein

Gå til produkt