OsteCompagniet

Pultost Løiten

  • Spesialitet

Vurdering fra fagjury

Pultost er en av de opprinnelige norske ostene med sterke tradisjoner i Hedmark Pultost Løiten er en smørbar, modnet pultost smaksatt med karve og salt. Oppskriften og navnet stammer fra Tine sitt anlegg på Løiten Tine Pultost Løiten lages etter håndverksmessige metoder i mange steg, og fra melk til ferdig produkt går det 63 dager Skummet melk syrnes med melkesyrebakterier og varmebehandles for å skille ostestoff og myse Ostemassen spres utover i et tynt lag, tilsettes en egen gjærkultur og settes til gjæring Etter 50 dagers modning i tett emballasje har ostemassen fått sin karakteristiske smak og lukt For å få til Pultost Løitens karakteristiske smak og utseende blir ostemasse fra opptil fire ulike gjæringer blandet sammen og smaksatt med salt og karve Tine Pultost Løiten er et tradisjonsrikt norsk håndverksprodukt, og en unik smaksopplevelse

×

Pultost er en ost med lange tradisjoner. Navnet kommer fra det latinske ordet "pulta", som betyr grøt, og den har en løs og modnet ostemasse.

Pultosten er laget av skummet, syrnet melk og krydret med karve. Osten er mager og proteinrik, og har en skarp og fyldig smak. TINE Pultost Løiten er smørbar og myk.

Oster Oslo


 


OsteCompagniet

Oslo

OsteCompagniet AS er et heleid datterselskap av TINE SA og ble etablert i februar 2003. Selskapet har arbeidet aktivt i ...

Gå til produsent
Ingredienser pultost (pasteurisert skummet melk, salt og karve), vann og konserveringsmiddel (kaliumsorbat)
Allergener melk
Oppbevaring Kjølevare 0 °C - 4 °C
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi
Fett
– mettede fettsyrer
Karbohydrater
– sukkerarter
Protein
Salt

Innhold

Ingredienser pultost (pasteurisert skummet melk, salt og karve), vann og konserveringsmiddel (kaliumsorbat)
Allergener melk
Oppbevaring Kjølevare 0 °C - 4 °C

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi
Fett
– mettede fettsyrer
Karbohydrater
– sukkerarter
Protein
Salt
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Stiftelsen Norsk Mat er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.

Flere produkter fra OsteCompagniet