Honning er fra Steinssletta og Røyse i Ringerike, et av Norges mest fruktbare jordbruksområder. Jordsmonnet har sin opprinnelse i næringsrike sedimenter avsatt på havbunn under istiden av breelver og forvitrende kalkstein. Landskapet er en mosaikk av åkrer, frukthager, enger og lunder, i et solrikt område med innlandsklima. Alle disse forholdene bidrar til å gi honningen dens karakter.
Honningen slynges og fremstilles lokalt. Kun forseglet honning fra bikubene slynges. Honningen foredles med finkornetekrystaller, hvilket gir honningen en kremet konsistens. Den er lett å smøre på brødskiver samtidig som den ikke er rennende.
Odel Honning.
Kremet honning fra Ringerike med mild aromatisk smak.
I salg hos
Villfisken og gårdsbutikkene Sørum og Bjørke.Ingredienser | Nektar fra solbær, eple, hvitkløver og villbringebær. I tillegg til engblomster. |
---|---|
Allergener | Ingen. |
Egenskaper |
|
Holdbarhet | I utgangspunktet evig. Etter flere år vil den begynne å krystallisere. |
Oppbevaring | Svalt eller i romtemperatur og i skygge. |
Energi | 1346 kJ/317 kcal |
---|---|
Fett | 0 |
– mettede fettsyrer | 0 |
Karbohydrater | 78,9 |
– sukkerarter | Mono- og disakkarider |
Protein | 0,3 |
Salt | 0 |
Innhold
Ingredienser | Nektar fra solbær, eple, hvitkløver og villbringebær. I tillegg til engblomster. |
---|---|
Allergener | Ingen. |
Egenskaper |
|
Holdbarhet | I utgangspunktet evig. Etter flere år vil den begynne å krystallisere. |
Oppbevaring | Svalt eller i romtemperatur og i skygge. |
Næringsinnhold
Energi | 1346 kJ/317 kcal |
---|---|
Fett | 0 |
– mettede fettsyrer | 0 |
Karbohydrater | 78,9 |
– sukkerarter | Mono- og disakkarider |
Protein | 0,3 |
Salt | 0 |
Produktvarianter
250 g, 500 g og 1 kg.
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Stiftelsen Norsk Mat er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.
Alt på stell
Denne produsenten har gjennomført egenrevisjon
