Nosim flatbrød

Innlandet

Flatbrødprodusent med tilholdssted i Løten kommune. Produksjonen er myntet på gode håndtverkstradisjoner, flatbrødene blir stekt på individuelle takker, delt og pakket for hånd. Sånn ønsker vi å ta vare på arven som har gått gjennom generasjoner, og få flatbrødet tilbake på bordet .

Hvem er vi :

Flatbrødeventyret:
Det var en gang et ektepar tidlig i tredveårene som ville skape seg sin egen arbeidsplass. De var begge landbruksutdannet og de var glad i norsk landbruk og betydningen av levende bygder var viktig for dem. De hadde stor arbeidskapasitet og en skaperglede de ville benytte på best mulig måte, og om de kunne glede andre på veien ville det være en kjempebonus.

Ved sin tidligere arbeidsgiver hadde fruen i huset stor suksess med sin flatbrødbaking og etterspørselen var større enn produksjonskapasiteten. Bakingen var noe hun trivdes veldig godt med og hun øynet muligheten for å gjøre dette til en heltidsgeskjeft. Det er jo alltid forbundet en viss risiko ved det å starte for seg selv ,men den som intet våger intet vinner tenkte hun og fikk etterhvert mannen med på tankegangen. Tungen på vektskålen kom da hennes bestemor uttalte at : dette er første gang siden min mor sluttet å bake at jeg har smakt så godt flatbrød. Det ble derfor bestemt at flatbrød skulle være satsingsområdet ,og at for å finne sin plass i markedet , skulle det gjøres i en litt annen skala enn hos andre nisjematprodusenter. Det skulle også dekke flere behov i markedet og det ble staket ut en kurs som innebefattet flere typer flatbrødprodukter som passet inn både i privatmarkedet og hos de lokale bedriftene innen matproduksjon.

Sommeren 2012 kom det dem for øret at det var et småbruk til salgs på Løten som muligens kunne passet deres drømmer og behov. Det skulle vise seg at dette var drømmestedet, der det lå badet i sollys omkranset av duvende åkre i et velpleid naturlandskap. Med sin store bygningsmasse innbød det til kreativ tenking og store utviklingsmuligheter. Og det var her drømmene og planene fikk nye bein å stå på. På småbruket sto det et kaldtfjøs som ikke hadde vært i bruk på flere år, og det ble i samråd med snekker, bestemt at dette bygget utgjorde et godt utgangspunkt for et produksjonslokale.

Sånn starter historien om det som nå er NOSIM flatbrød. Kaldtfjøset har nå blitt et et enkelt lokale basert på baking på `gamlemåten`. Produksjonen foregår med bakgrunn i gode håndtverkstradisjoner, flatbrødene blir stekt på individuelle takker, de blir delt og pakket for hånd. Sånn ønsker vi å ta vare på arven som har gått gjennom generasjoner og få flatbrødet tilbake på bordet.


Alle produkter fra Nosim flatbrød