Nordre Bolstad AS

Hedmark

Mandelpotet fra Nordre Bolstad AS

Gården Nordre Bolstad ligger flott til høyt oppe i østlia, i nordre del av Rendalen. Her bor og virker vi, Goro og Embret Bolstad, sammen med barna våre Ingrid og Christian som også flittig og entusiastisk hjelper til på gården. Vi har flere produksjoner og en av dem er mandlepotet.

Poteten kom til Rendalen først på 1700 tallet og har siden den gang vært fast i matproduksjonen på de fleste gårdene i bygda. Her på Nordre Bolstad er intet unntak. Vi har gjennom mange generasjoner drevet med forskjellige produksjoner også denne gode gule avlange knollen. Denne fantastiske knollen vil vi dele med flere.


Vårt ønske er å gi kundene våre en rik smaksopplevelse med våre mandelpoteter. For å få til dette er det viktig med optimale dyrknings -og lagrings forhold. Dette gjør vi vårt ytterste for å få til ved å ha jevnlig vekstskifte, noe som gir mandelpoteten den riktige gulfargen, og gjennom å bruke ny statskontrollert settepotet hvert år. Dette for å hindre sykdom og virus.

I tillegg har vi optimale klima og vekstforhold for mandelpoteten her i Rendalen. Det er langsom vekst i steinfri, lett jord. Dette er med på å gi poteten den karakteristiske smaken og den melne konsistensen.

Etter at poteten er kommet opp av jorda fraktes den skånsomt til vårt nybygde sorterings-og lagerlokale. Her har vi topp moderne utstyr og klimastyring som gir gode vilkår for sortering og lagring gjennom hele året.

Våre produkter er vasket og uvasket mandelpotet i liten, medium og stor størrelse.

Alle produkter fra Nordre Bolstad AS

Godkjenn produsent

Produsenten er godkjent, og er varslet på e-post.

×

Godkjenn produsent

Produsenten er fjernet som godkjent, og er varslet på e-post.

×

En feil oppstod

×

Producer has veiledningsavtale

Should there be a message here?

×

Producer has no veiledningsavtale

Should there be a message here?

×

En feil oppstod

×