Nordli Gård

Lynghonning 250g glass

På høsten høster vi honningen etter at blomstringen av røsslyng er over, slik at vi i størst mulig grad får en honning basert på nektar fra røsslyng. Dette gir en kraftig, mørk og aromatisk honning. Denne honningen kaller vi lynghonning.

På sensommeren og høsten samler biene honningdugg fra gran og furu samtidig som røsslyngen begynner å blomstre. Røsslyng er kanskje den viktigste trekkplanten for biene, og nektar fra blomsten gir en kraftig, mørk og aromatisk honning. I Brydalen vokser røsslyngen hovedsakelig på fjellet rundt dalen, men også i dalbunnen i mer åpne skogsområder.
Honningtavlene fra bikubene samles inn og slynges på Nordli Gård. Etter slynging siles honningen i en grovsil og en finsil, før honningen røres og tappes på glass. Honningen blir aldri varmebehandlet eller tilsatt andre ingredienser, og er et 100 % naturlig produkt.

I salg hos Honningen selges hovedsaklig gjennom Rørosmat, men kan også kjøpes direkte fra Nordli Gård. Vi har samarbeid med utsalgssteder over hele landet, en oversikt over disse utsalgsstedene finner du på våre websider, nordligard.no/kontakt

Annet Honning Innlandet


 


Nordli Gård

Innlandet

Nordli Gård ligger i Nord-Østerdalen, nærmere bestemt Brydalen i Tynset Kommune, ca. 530 moh. Gården drives av Ingri...

Gå til produsent
Ingredienser 100% ren naturlig honning
Allergener ingen
Egenskaper
  • Honning er en fantastisk råvare å bruke i matlaging. Den kan brukes i marinader, til baksten, til speking, i sauser eller pensling/glasering, eller rett og slett bare som søtningsmiddel. Hva med å pensle juleribba med honning noen få minutter før du tar den ut av ovnen, et enkelt grep som løfter smaken. Honning har 10 % høyere søtningsgrad enn vanlig sukker, det betyr at du trenger mindre honning i forhold til sukker for å oppnå samme søtningsgrad. Noe å tenke på hvis du er opptatt av kaloriinntak. Honning er hygroskopisk, det betyr at den avgir eller tar til seg fuktighet avhengig av luftfuktigheten i omgivelsene rundt seg. Denne egenskapen gjør den perfekt som råvare i baking. Baksten blir saftig og holder seg saftig i lang tid etterpå. Sukker er «tomme kalorier». Honning er et rent naturprodukt som inneholder en rekke mineraler og mikronæringsstoffer som kan ha positiv effekt i små mengder. Ved å spise honning får du i deg enzymer som er gunstige for fordøyelsen, viktige sporstoffer og antioksidanter som kroppen trenger og styrker immunforsvaret. Mineralene i honning dekker et omfattende register. Honning har en lang tradisjon innen naturmedisin, det er påvist at honning har sårhelende og antiseptiske egenskaper. Honning kan variere i både farge, konsistens og smaksintensitet, til og med fra samme bikube på samme plass fra år til år. Norsk honning krystalliserer seg og får en tykkere konsistens etter en tid, ønsker du en mere flytende konsistens til oppskriften kan honningen varmes opp i et vannbad.
Holdbarhet 24mnd
Oppbevaring 4-20 grader
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 334/1399
Fett 0
– mettede fettsyrer 0
Karbohydrater 80
– sukkerarter 80
Protein 1
Salt 0

Innhold

Ingredienser 100% ren naturlig honning
Allergener ingen
Egenskaper
  • Honning er en fantastisk råvare å bruke i matlaging. Den kan brukes i marinader, til baksten, til speking, i sauser eller pensling/glasering, eller rett og slett bare som søtningsmiddel. Hva med å pensle juleribba med honning noen få minutter før du tar den ut av ovnen, et enkelt grep som løfter smaken. Honning har 10 % høyere søtningsgrad enn vanlig sukker, det betyr at du trenger mindre honning i forhold til sukker for å oppnå samme søtningsgrad. Noe å tenke på hvis du er opptatt av kaloriinntak. Honning er hygroskopisk, det betyr at den avgir eller tar til seg fuktighet avhengig av luftfuktigheten i omgivelsene rundt seg. Denne egenskapen gjør den perfekt som råvare i baking. Baksten blir saftig og holder seg saftig i lang tid etterpå. Sukker er «tomme kalorier». Honning er et rent naturprodukt som inneholder en rekke mineraler og mikronæringsstoffer som kan ha positiv effekt i små mengder. Ved å spise honning får du i deg enzymer som er gunstige for fordøyelsen, viktige sporstoffer og antioksidanter som kroppen trenger og styrker immunforsvaret. Mineralene i honning dekker et omfattende register. Honning har en lang tradisjon innen naturmedisin, det er påvist at honning har sårhelende og antiseptiske egenskaper. Honning kan variere i både farge, konsistens og smaksintensitet, til og med fra samme bikube på samme plass fra år til år. Norsk honning krystalliserer seg og får en tykkere konsistens etter en tid, ønsker du en mere flytende konsistens til oppskriften kan honningen varmes opp i et vannbad.
Holdbarhet 24mnd
Oppbevaring 4-20 grader

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 334/1399
Fett 0
– mettede fettsyrer 0
Karbohydrater 80
– sukkerarter 80
Protein 1
Salt 0

Produktvarianter

  • Eske 6 pk à 250 gram
    EPD: 5236328 GTIN (F-pak): 7035456600170 GTIN (D-pak): 87035458003586
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Matmerk er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.

Flere produkter fra Nordli Gård


Flere produkter fra RØROSMAT SA