
Ripsgelé
Fin rubinrød ripsgelé. Lite sukker, uten sprøytemidler og med mye bærsmak.
Smaksprofil: Blank rubinrød ripsgelé med
syrlig og balansert sødme.
Passer ypperlig på: vafler, søt og grov bakst. Ekstra god som
tilbehør til ekte vaniljeiskrem.
Historie: Ripsgeleén er Nordbu-bær sitt signaturprodukt. På Nordbugården i Venabygd, Ringebu har vi et par "dronninger" som er rundt 200-år og det er våre ærverdige ripsbærbusker. Ripsdronningene inspirerte oss til å starte Nordbu-bær i 2020. Vi har plantet og utvider større ribes (rips, solbær og stikkelsbær) bærfelt.
Visste du at gelé med lite sukker anses for å være en finere gelé? Målet er minst mulig sukker, ingen sprøytemidler og mye mye bær! Å lage gelé uten mye sukker og med pektin som klarer å danne gel med lite sukker og som er godkjent til kommende økologisk produksjon er utfordrende (Nordbu-bær er under karens med ett år igjen). Derfor har vi med støtte fra Nofima utviklet oppskrift på gelé med lite sukker.
Farge: rubinrød
Størrelse: 210 ml.
Vekt: 380 gram.
Best før: 1 år
syrlig og balansert sødme.
Passer ypperlig på: vafler, søt og grov bakst. Ekstra god som
tilbehør til ekte vaniljeiskrem.
Historie: Ripsgeleén er Nordbu-bær sitt signaturprodukt. På Nordbugården i Venabygd, Ringebu har vi et par "dronninger" som er rundt 200-år og det er våre ærverdige ripsbærbusker. Ripsdronningene inspirerte oss til å starte Nordbu-bær i 2020. Vi har plantet og utvider større ribes (rips, solbær og stikkelsbær) bærfelt.
Visste du at gelé med lite sukker anses for å være en finere gelé? Målet er minst mulig sukker, ingen sprøytemidler og mye mye bær! Å lage gelé uten mye sukker og med pektin som klarer å danne gel med lite sukker og som er godkjent til kommende økologisk produksjon er utfordrende (Nordbu-bær er under karens med ett år igjen). Derfor har vi med støtte fra Nofima utviklet oppskrift på gelé med lite sukker.
Farge: rubinrød
Størrelse: 210 ml.
Vekt: 380 gram.
Best før: 1 år
I salg hos
HEV Ringebu og Smak i LomIngredienser | Sprøytemiddelfrie rips fra Venabygd, økologisk sukker (25 %) og pektin. |
---|---|
Allergener | Ingen |
Egenskaper |
|
Holdbarhet | Best før 12 mnd |
Oppbevaring | Kjølig, ikke over romtemperatur. |
Energi | 567/223 |
---|---|
Fett | 0,1 |
– mettede fettsyrer | |
Karbohydrater | 33 g |
– sukkerarter | 33 g |
Protein | 0,3 |
Salt |
Innhold
Ingredienser | Sprøytemiddelfrie rips fra Venabygd, økologisk sukker (25 %) og pektin. |
---|---|
Allergener | Ingen |
Egenskaper |
|
Holdbarhet | Best før 12 mnd |
Oppbevaring | Kjølig, ikke over romtemperatur. |
Næringsinnhold
Energi | 567/223 |
---|---|
Fett | 0,1 |
– mettede fettsyrer | |
Karbohydrater | 33 g |
– sukkerarter | 33 g |
Protein | 0,3 |
Salt |
Produktvarianter
210ml/380gr
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Stiftelsen Norsk Mat er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.
Alle produkter fra Nordbu-bær

Kombucha vineddik
Kombucha vineddik på 5 %, er en spennende hybrid av kombucha, eplecidereddik og hvit vineddik, samt med de fineste råvarer av rips og solbær fra Venabygd.

Økologisk krekling
Krekling fra norsk skog og fjell. Krekling 300 gr. ferskvare i beger, eller 3 kilo fryst vakuumert pose.

Rips- og rabarbrasyltetøy
Rosa syltetøy. Lite sukker, uten sprøytemidler og med mye smak.

Mosaikkgelé
Fin gelé av rips, tyttebær og villbringebær. Lite sukker, uten sprøytemidler og med mye bærsmak.

Solbærgelé
Fin mørk lilla solbærgelé. Lite sukker, uten sprøytemidler og med mye bærsmak.

Økologisk blåbær
Blåbær fra norsk skog og fjell. Blåbær 300 gr. ferskvare i beger, eller 3 kilo fryst vakuumert pose.