Klæbu Håndbakeri AS

Trøndelag

Etter å ha bakt glutenfritt i mange år, hadde vi nå lyst til å dele våre gode glutenfrie bakervarer med andre! Vi bruker mye menneskelig arbeidskraft og lange liggetider på deigene våre, noe som medfører bedre holdbarhet og smak. Denne formen for baking er kostnads- og tidkrevende arbeid i alle ledd, men vi sitter igjen med produkter vi er stolte av å selge! Bakingen foregår i lokaler hvor det kun foregår glutenfri bakst.

Vår første befatning med cøliaki fikk vi da en av våre gutter fikk diagnosen i -99. Han var da 1,5 år gammel og hadde vært svært syk et halvt års tid. Lettelsen var stor da vi skjønte at alt som skulle til for å få en frisk gutt, var å holde han unna mat med gluten. Vi gikk i gang med baking og annen matlaging og må vel innrømme at det var ikke alt som ble spiselig den første tiden. Mye prøving og feiling, men bakekurs i regi av NCF ga oss en dytt i riktig retning. Baking ble etter hvert ikke noe problem.

På en ferietur til Gøteborg sommeren 2005 opplevde sønnen vår for første gang i sitt liv å komme inn i et glutenfritt bakeri. Han skjønte det ikke helt til å begynne med. Trodde nok vi skulle handle til oss andre og så finne noe i fryseren til han. Øynene var derfor store da det gikk opp for han at her var det han som skulle velge blant alle godsakene bak glassdisken! Det var om mulig, et like stort øyeblikk for oss voksne og det var nok da drømmen om et glutenfritt bakeri oppsto for vår del. De fleste av oss tar det for gitt at man bare kan stikke innom et sted å kjøpe seg ferskt bakverk. Slik er det ikke for cøliakere.

Vi er nå godt i gang med bakingen og har i dag ca 50 produkter som selges gjennom eget utsalg og grossister til dagligvare og storhusholdning.

Frode Gerhardsen, Daglig leder.

Alle produkter fra Klæbu Håndbakeri AS

Klæbu Håndbakeri AS

Klæbu Grovbrød 600g

Trøndelag

Et saftig grovbrød med lite gjær og mye smak.

Gå til produkt