Kjartans Honning fra Solhøy Bigård i Trøgstad.

Viken

Kjartan Dahl ( 53 år), med 280 bikuber, har drevet med bier siden han var 10 år. Han røkter sine bier med omsorg og kjærlighet. Honningen blir ikke utsatt for varme over 45 grader, så alle de gode virkestoffene i honningen er inntakte .

Kjartan er opptatt av nytteverdien biene gjør i naturen for alle planter, blomster, frukt og bær . For å få gode avlinger , er vi avhengige av at biene gjør sin fantastiske jobb med pollinering. Kjartans bier samler ca 14 tonn blomsterstøv i året.
Solhøy Bigård driver bærekraftig birøkt, og har også tilknyttet seg andre kvalitetsbirøktere.

Kjartan produserer 3 typer norsk kvalitetshonning:
Villbringebærhonning:

Solhøy Bigårds Bringebærhonning lages av nektar samlet fra villbringebærplanter i Østfold. Honningen er skånsomt slynget og tappet slik at alle enzymer, sporstoffer, mineraler og vitaminer er bevart.
Bringebærhonningen er den mildeste av våre tre varianter. Solhøy Bigårds Bringebærhonning smaker deilig smurt rett på ristet eller ferskt brød, med en kopp te eller et glass iskald melk til. Den passer spesielt godt i te og til oster, f.eks blåskimmelost, brie og andre myke oster. Villbringebærhonningen har ikke blitt utsatt for varme over 45 grader.

Skogsplantehonning:

Solhøy Bigårds Skogshonning lages av nektar samlet fra ulike skogsplanter i Østfold. Honningen er skånsomt slynget og tappet slik at alle enzymer, sporstoffer, mineraler og vitaminer er bevart.

Skogshonningen har en middels markant smak. Den passer godt i te, marinader og til baking. Skogsplantehonningen har ikke blitt utsatt for varme over 45 grader.

Røsslynghonning:

Solhøy Bigårds Lynghonning lages av nærings-rik nektar samlet fra røsslyngplanter høyt oppe i Norges fjell. Honningen er skånsomt slynget og tappet slik at alle enzymer, sporstoffer, mineraler og vitaminer er bevart.
Solhøy Bigårds Lynghonning har den kraftigste smaken av våre tre honninger. Den passer godt i brød, honningkaker, marinader og kraftige vinaigrette-dressinger. Røsslynghonningen har ikke blitt utsatt for varme over 42 grader.

Solhøy Bigård`s norske honninger selges i 350 grams glass i dagligvarebutikkene , Coop Mega, Coop Obs! , utvalgte Meny og Rema 1000.
Coop Extra har skogsplantehonningen i sitt faste sortiment.

Alle våre honninger er hentet rett fra naturen og er uten noen form for tilsetningsstoffer, og går under "raw food", da de er varsomt behandlet.

Alle produkter fra Kjartans Honning fra Solhøy Bigård i Trøgstad.

Kjartans Honning fra Solhøy Bigård i Trøgstad.

Kjartans røsslynghonning

Viken

Ren norsk røsslynghonning, bærekraftig birøktet, rett fra naturen. Honningen er kraftig i smak og mørk i fargen. Den er hovedsakelig trukket av røsslyngplanter i det norske fjellet ( eks Trysil og Telemark)

Gå til produkt

Kjartans Honning fra Solhøy Bigård i Trøgstad.

Kjartans skogsplantehonning

Viken

Ren norsk skogsplantehonning, rett fra naturen, bærekraftig birøktet, ikke utsatt for varme over 45 grader. Honningen er middels kraftig på smak og litt lysere på farge enn vår lynghonning. Biene samler denne typen honning ute i norsk natur i juli måned.

Gå til produkt