Kantefølflak - Viken Snacks

Buskerud

Historien om kanteføl begynner på 1740-tallet når en prost fikk tak i potet på en handelsreise og tar oss videre til embetsmenn og bønder i Norge på 1700-tallet. Fortellingen ender opp hos en lensmann og bonde i Hallingdal som ga poteten navnet kanteføl etter dansk ”kartoffel”. Inspirert av historie og dialekt, har vi utviklet chips som vi mener smaker bedre enn noe annen chips på markedet.

Vi forteller historien om Ola Hamarsbøen som hentet "kartoffel" hos Kristofer Hjeltnes i Ulvik rundt 1770. Ola ville hjem til Hol for å dyrke "kanteføl" som han sa. I Hallingdal og Valdres har vi kalt poteten for "kanteføl" i snart 250 år. Kantefølflak er potetchips som tar deg med på en reise fra Sunnhordaland, Bergen og Hardanger – til Hallingdal, Valdres og ned til Oslofjorden.

Uten distriktet stopper Norge – hevder noen. Mat er vi avhengig av – det kan alle være enig i. Vi hadde blitt veldig fort sultne, hadde det ikke vært for den jobben som blir gjort i landbruket hver eneste dag. Hverdagsheltene står opp mens de fleste andre sover, for legge grunnlaget for produksjon av mat. Allerede fra mini (mikro)-skala benyttet vi godkjent potet for chips. Arbeidet til den norske bonden har vi dokumentert på våre sosiale kanaler @kantefolflak

Vi har utviklet våre Kantefølflak i Hol, Hallingdal – med smaksvariasjoner som hører til potetens reise fra "kartoffel" til "kanteføl", fra fjord til fjell. Siden 2016 har vi laget et produkt i liten skala til salgs på markeder og private arrangement. Nå har vi har inngått en avtale med den mest moderne chipsfabrikken i Norge (2019). Den Lille Chipsfabrikken kunne videreføre våre oppskrifter, og produsere chips av høy kvalitet tilrettelagt og godkjent for dagligvare og storhusholdning.

Kos deg med våre herlige Kantefølflak!

Alle produkter fra Kantefølflak - Viken Snacks

Kantefølflak - Viken Snacks

Kantefølflak Salt & Grøn Pepar 150g

Potetchips med smak av salt og grønn pepper

Gå til produkt

Kantefølflak - Viken Snacks

Kantefølflak Brunost 150 g

Potetchips med smak av brunost

Gå til produkt

Kantefølflak - Viken Snacks

Kantefølflak Tyting & Rumme 150g

Potetchips med smak av tyttebær og rømme

Gå til produkt