Horten Bryggeri AS

Vestfold og Telemark

Vi har hentet frem de gamle bryggerjournaler og laget et pilsenerøl tuftet på tradisjoner tilbake til 1854 - året det første brygg ble satt her på Sollistrand. Vår pilsener er håndverksbrygget i et moderne kvalitetsbryggeri - med høy bryggerkompetanse og de beste råvarer.

Horten Bryggeri AS ble stiftet i 1909 etter initiativ fra Einar Kjeldsberg. Dette skjedde ved overtakelse av eiendommen Sollistrand med alle bygninger, utstyr, maskiner mm. etter Rief's Bryggeri som gikk konkurs samme år. Bryggerivirksomheten på Sollistrand hadde da vært i gang siden 1854.
I 1970 ble bryggeriet lagt ned og annen virksomhet ble satt i gang i de gamle bygningene. Horten Bryggeri AS sitter fortsatt på alle gamle journaler og rettigheter, og har lagt dette til grunn for ny ølvirksomhet med start i 2015. Vi samarbeider med Færder Mikrobryggeri AS i Tønsberg som brygger og leietapper våre øl. Vi presenterer våre øl med de gamle etikettene, og forsøker å være så trofaste som mulig til den gamle bryggerivirksomheten her i Horten. I 2016 lanserer vi Horten Juleøl som vår andre variant.
Vi har avtaler om lokal distribusjon, som håndteres i egen regi, med NorgesGruppen, Rema og Coop. I varierende grad for forskjellige kjeder også utenfor Horten og Vestfold.

Alle produkter fra Horten Bryggeri AS