HØGETVEIT GÅRD

Aust-Agder

På Høgetveit gård i Evje og Hornnes dyrker vi fram de mest høgtliggende morellene i hele Norden; på 300 m.o.h. Moreller er hovedproduksjonen på gården, i tillegg dyrker vi bringebær og plomme. Vi lager også bringebærsaft, plommesaft og morellsirup.

Morellproduksjonen er en av de mest utfordrende produksjonene som finnes. Det er mye å passe på, og ting må gjøres til rett tid, for å oppnå gode avlinger. Frostnetter i april og mai er ikke uvanlig, og da er det viktig å sette på plasten før blomstring, for å få ekstra beskyttelse mot frost.

Vi produserer også bringebær og plomme på gården. I 2015 startet vi med videreforedling av gårdens råvareproduksjon, blant annet morellsirup, bringebærsaft og plommesaft. Moreller, bringebær og plomme blir produsert i plasttunneler, som gir vern mot frost og regn, sprekking og råtning. Bruk av plasttunneler gjør også at vi kan redusere sprøytebehovet.

Høgetveit Gård blir drevet av Wenche og Sjur Høgetveit. I sommersesongen har vi dyktige sesongarbeidere. I høysesongen tar hele familien del i arbeidet på gården. Bæra blir levert til grossist, men blir også solgt direkte fra gården og under messa Naturligvis.

Alle produkter fra HØGETVEIT GÅRD