HØGETVEIT GÅRD

Aust-Agder

På Høgetveit gård i Evje og Hornnes dyrker vi fram de mest høgtliggende morellene i hele Norden; på 300 m.o.h. Moreller er hovedproduksjonen på gården, i tillegg dyrker vi bringebær og plomme. I 2015 startet vi med videreforedling av gårdens råvareproduksjon.

Morellproduksjonen er en av de mest utfordrende produksjonene som finnes. Det er mye å passe på, og ting må gjøres til rett tid, for å oppnå gode avlinger. Frostnetter i april og mai er ikke uvanlig, og da er det viktig å sette på plasten før blomstring, for å få ekstra beskyttelse mot frost.

Vi produserer også bringebær og plomme på gården. I 2015 startet vi med videreforedling av gårdens råvareproduksjon, blant annet morellsirup, bringebærsaft og plommesaft. Moreller, bringebær og plomme blir produsert i plasttunneler, som gir vern mot frost og regn, sprekking og råtning. Bruk av plasttunneler gjør også at vi kan redusere sprøytebehovet.

Høgetveit Gård blir drevet av Wenche og Sjur Høgetveit. I sommersesongen har vi dyktige sesongarbeidere. I høysesongen tar hele familien del i arbeidet på gården. Bæra blir levert til grossist, men blir også solgt direkte fra gården og under messa Naturligvis.

Alle produkter fra HØGETVEIT GÅRD

HØGETVEIT GÅRD

Morellsirup

Morellsirup - passer perfekt til is!

Gå til produkt

HØGETVEIT GÅRD

Plommesaft

Plommesaft er noe av det beste jeg vet :-) Min farmor laga plommesaft hvert år, et godt minne om seinsommer og skolestart.

Gå til produkt

HØGETVEIT GÅRD

Bringebærsaft

Bringebærsaft - naturlig frisk!

Gå til produkt

HØGETVEIT GÅRD

Moreller

Mmmmm moreller.....fantastisk gode og søte.... Juvelen av bær. Like vanskelig å dyrke som de er gode....

Gå til produkt

HØGETVEIT GÅRD

Bringebær

Friske og gode bringebær av sorten Glen Ample, med god holdbarhet. Smaken av sommer!

Gå til produkt

HØGETVEIT GÅRD

Plommer

Vi dyrker sorten Opal - søte og gode, faste og saftige!

Gå til produkt