Alpakkakjøtt omtales som «annet rødt» - det er ikke like mørkt rødt som storfekjøtt, og ikke fullt så lyst som svinekjøtt. Fargemessig noe midt i mellom.
Alpakkakjøtt er magert, lite kolesterol, høyt i protein og jern.
Alpakkakjøtt har en mild smak og tar godt til seg smak fra krydder/tilbehør man ønsker å bruke.

Tilbakemeldingene fra kokker i Norge som har fått gleden av å teste alpakkakjøtt:
«en mellomting av mild hjort og storfe»
«minner om kalvekjøtt»
«mild på smak»
«anvendelig kjøtt som krever forsiktig bruk av varme (kjernetemperatur 55C) da det er såpass magert»

Alpakkaene hos oss lever et stressfritt liv i flokk ute hele året. De har selvfølgelig tilgang på hus de kan velge å gå inn i.
Hos oss går criaene(=alpakkababyene) med moren til hun avvenner dem, normalt ved 7-9mnd alder.

Når hingstene er ca 2 år, gjøres en vurdering av alpakkafiberen(ulla) og bygning. De som ikke skal brukes i videre avl, vil kunne brukes til kjøtt. Det fine med alpakka er at om dyret er 2 eller 8 år eller eldre vil ikke påvirke kjøttet nevneverdig, slik at de som er tenkt å brukes til kjøtt, kan fortsette å leve det gode alpakkalivet her på gården, inntil tiden er kommet.

Alpakkaer har vært en husdyrart i over 6000 år for kjøtt og fiber(ull). Inkaene hadde ikke storfe; de hadde lamaer og alpakkaer. Og alpakkakjøtt har fortsatt å være på menyer i Peru, Chile og Bolivia siden den gang.