Gudbrandsdalsbakst

Innlandet

Har bakt gammel tradisjonstakkebakst i over 8 år. Deltar på messer, og har faste kunder. Har så smått begynt å levere til bedrifter i Gudbrandsdalen. Har bakeri på vinstra vest hvor kunder henter sine varer når jeg ikke er på stands og markeder.

jeg startet med å arve et avlettjern av min bestemor. Etter det ble jeg opptatt av å føre den tradisjonen videre. Var med 5 åringene i Nord Fron og lagde avletter i forbindelse med trosopplæring i kirka. De skulle lære hvordan kornet ble malt før i tiden og hva vi kunne lage av dette melet. og avletter ble senere kjøpt inn til nattverd i nord fron. Jeg lager ikke lengre avletter for salg da jeg ikke har steketopp som fungerer til et slik jern.

så startet jeg med å lage natronstomp som bestemor lagde og vi elsket. Dette er en bakst som ble brukt som kaffemat med ost på. Det kunne være både kvit og raud ost. i dag bruker mange dette som nistemat, turmat og frokost/kveldsmat.
De er gode naturell, med smør, servelat eller syltetøy også.

feittbrød vart det også interesse for da jeg arvet utstikkeren av bestemor. Det har vore ganske trøblete og finne esker som har egnet seg til mine feittbrød, da utstikker er litt større en de som lages i dag.
feittbrød var ofte eit av de 7 slaga til jul på gårdene rundt omkring i gudbrandsdalen. Nå produseres disse hele året. Det finnes varierte oppskrifter også på feittbrød. Det må bare smakes og oppleves for å finne ut hvem du liker best.

Alt jeg produserer av gammel tradisjonsbakst er tuftet på gamle oppskrifter fra hjembygda mi Heidal. Jeg har min egen vri på produktene for at de skal føles som "mine" !

Alle produkter fra Gudbrandsdalsbakst