Gransjøberget Viltkjøkken

Kjøttpølse med elg "Skogens konge"

  • Spesialitet

Vurdering fra fagjury

Gransjøbergets elgpølse lages av elgkjøtt fra eget elgvald og fra østerdalsområdet for øvrig Det benyttes svinekjøtt og svineflesk fra en lokal produsent Produksjonen foregår på Gransjøbergets produksjonskjøkken etter egenutviklet oppskrift og metode. Det brukes ikke-mørnet kjøtt for å bedre binde-evnen, farsen stoppes i naturtarm og pølsene vikles for hånd, røykes og gjennomkokes. Pølsene har en fast, men saftig konsistens. Det er fin balanse mellom kryddersmak og kjøtt med sødmefulle toner fra elgkjøttet

×

Denne pølsa har vi kalt "Skogens Konge". Lettrøkt kjøttpølse med over halvparten elg. Ganske grov i konsistensen og krydret med skogens krydder. Bestselgeren vår!

Eier av bedriften er også elgjeger. Hvert år tar hun med seg gjester på jakt fra inn og utland og de bor langt til skogs på Gransjøberget Sæter utenfor Elverum. En dag kom en pølsemaker forbi, Hedmark første kvinnelige sådan, og vi fant raskt tonen. Hun er nå ansatt i Granjøberget Viltkjøkken og utvikler produkter av vår elg. Produktene selges til sluttbruker og serveres selvsagt på - Granjøberget Sæter. Da kaller vi det rundreist mat:-)

I salg hos Selges hos Meny Kremmertorget Elverum, COOP Trysil, Kort og Godt Trysil, Knutstad&Holen Hamar, CC Hamar, Femundmat, Imset Gård på Løten, Gutta på Haugen i Oslo og utvalgte serveringsbedrifter.

Kjøtt Innlandet


 


Gransjøberget Viltkjøkken

Innlandet

Med utgangspunkt i egen elg fra Gransjøberget i Elverum og elg fra regionen produserer vi kjøttpølser og pålegg, kar...

Gå til produsent
Ingredienser Kjøtt av elg og svin (89% herav 54% elg), vann, potetstivelse, nitrittsalt, urtekrydder. Importert fåretarm. Røkt på bøkeflis.
Allergener Ingen
Egenskaper
  • Inneholder ikke gluten og laktose
Holdbarhet Fersk vare 3 uker. Frossen vare 6 mnd
Oppbevaring Fersk vare 0-4C. Frossen vare -18C eller kaldere
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 1121/268
Fett 21,1
– mettede fettsyrer 5,9
Karbohydrater 5,1
– sukkerarter 0
Protein 14,9
Salt 2

Innhold

Ingredienser Kjøtt av elg og svin (89% herav 54% elg), vann, potetstivelse, nitrittsalt, urtekrydder. Importert fåretarm. Røkt på bøkeflis.
Allergener Ingen
Egenskaper
  • Inneholder ikke gluten og laktose
Holdbarhet Fersk vare 3 uker. Frossen vare 6 mnd
Oppbevaring Fersk vare 0-4C. Frossen vare -18C eller kaldere

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 1121/268
Fett 21,1
– mettede fettsyrer 5,9
Karbohydrater 5,1
– sukkerarter 0
Protein 14,9
Salt 2

Produktvarianter

  • Ca 0,5 kg
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Stiftelsen Norsk Mat er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.

Flere produkter fra Gransjøberget Viltkjøkken

Gransjøberget Viltkjøkken

Elgkarbonader

Innlandet

En deilig, saftig elgkarbonade med mye elg og litt svin. Ingen kunstige tilsettinger. Kakene er stekt og skal bare varmes opp.

Gå til produkt

Gransjøberget Viltkjøkken

Elgsylte

Innlandet

Sylte med elg i tillegg til svinekjøtt og flesk. Deilig på smak! Et verdig og magert alternativ.

Gå til produkt

Flere produkter fra SMAK AV INNLANDET SA