Gransjøberget

Innlandet

Med utgangspunkt i egen elg fra Gransjøberget i Elverum og elg fra regionen produserer vi kjøttpølser og pålegg, karbonader og andre godsaker sammen med gris fra nabogården. Vi unngår unødvendige tilsettinger så langt vi kan. Produksjonen ligger på gården vår i Hernes utenfor Elverum.

Vår eier og daglig leder Marianne er jaktleder for Gransjøberget Jaktlag og vertinne på Gransjøberget Sæter der hun hvert år inviterer gjestejegere med på elgjakt. En periode var det veldig mye elg og sammen med en dyktig pølsemaker ble det utviklet deilige elgpølser og elgkarbonader. Begge produktene fikk etter hvert Spesialitetsmerke og etterspørselen økte. Det ene førte det andre med seg og vips hadde vi et småskala pølsemakeri på gården (2017). I dag ledes pølsemakeriet av den blide, danske pølsemaker Morten og det kan det bli enda mer snaddermat av! Naboen har griser som har det godt og som vi bruker sammen med elgen eller får skinne som produkter alene. Naboen bortenfor der igjen bygger opp hjortefarm - vi går spennende tider i møte i bygda vår!
https://www.youtube.com/watch?v=M6tnvsO-fF0&list=TLPQMTkwNDIwMjGM6Wh-ZqbpBg&index=1

Alle produkter fra Gransjøberget

Gransjøberget

Kjøttpølse med elg "Skogens konge"

Innlandet

Denne pølsa har vi kalt "Skogens Konge". Lettrøkt kjøttpølse med over halvparten elg. Ganske grov i konsistensen og krydret med skogens krydder. Bestselgeren vår!

Gå til produkt

Gransjøberget

Elgkarbonader

Innlandet

En deilig, saftig elgkarbonade med mye elg og litt svin. Ingen kunstige tilsettinger. Kakene er stekt og skal bare varmes opp.

Gå til produkt

Gransjøberget

Kaldrøkt elg

Innlandet

Elg, salt og røyk

Gå til produkt

Gransjøberget

Ølpølse "Koiesnækk"

Innlandet

Ølpølsa "Koiesnækk" er ei godt krydret og kraftig røkt lita spekepølse.

Gå til produkt

Gransjøberget

Ølgravet elg

Innlandet

Ytrefilé av elg gravet i øl og honning, lettrøkt

Gå til produkt

Gransjøberget

Elgsylte

Innlandet

Sylte med elg i tillegg til svinekjøtt og flesk. Deilig på smak! Et verdig og magert alternativ.

Gå til produkt

Gransjøberget

Bacon

Innlandet

Tørrsaltet, krydret og røkt bacon

Gå til produkt

Gransjøberget

Gransjøberget's postei

Innlandet

Gransjøberget's postei er helt nydelig på smak. Vi lager den klar i metallform og fryser den inn. Du setter den frossen i vannbad på 150 grader i ca 2 timer eller til kjernetemp 85 grader. Voila!

Gå til produkt

Gransjøberget

Ostepølse med bacon

Innlandet

Denne pølsa en en skikkelig saftig og digg ostepølse! Lett røkt med norsk cheddar grøppet med vårt eget bacon. Svinekjøttet kommer fra naboens gris. Om sommeren får grisen gå ute. Dette er en skikkelig håndverkspølse! Trenger ikke snittes pga den høye kvaliteten.

Gå til produkt

Gransjøberget

Ølpølse "Elgknuple"

Innlandet

En liten spekepølse med elg og svin, mildt krydret

Gå til produkt