Glea

Lutefisk fra Røst

  • Spesialitet
  • Beskyttet betegnelse

Vurdering fra fagjury

Lutefisk fra Røst - Oppskriften på produktet er laget av Glea, opprinnelig for det lokale markedet på Røst. - Lutefisk fra Røst lages av Tørrfisk fra Lofoten, en råvare som har Beskyttet Geografisk Betegnelse. - Lutefisk fra Røst er skåret som skiver med skinn og ben, etter tradisjon fra stedet. - Det å beholde ben og skinn på ferdig produkt gir en særegen smak til lutefisken. - Lutefisk fra Røst er lettere lutet enn vanlig lutefisk, noe som gir den et fastere preg som ferdig tilberedt lutefisk. - Lutefisk fra Røst er en unik smaksopplevelse.

×

En fastere type lutefisk i skiver som er lett å like.

En del av vår tørrfiskproduksjon, utelukket tørrfisk av prima kvalitet som går under den Beskyttede Geografiske Betegnelsen "Tørrfisk fra Lofoten", benytter vi til vår lutefiskproduksjon. Vi på Røst liker lutefisken litt mindre lutet og fastere fisken, slik at den skiver seg fint og at du fortsatt kan fornemme et snev av den karakteristiske tørrfisksmaken.
Vår metode å produsere lutefisk på har vi gjort i generasjoner og oppskriften er utviklet ut fra hvordan vi selv liker den. Vi hører ofte at vår lutefisk er "lett å like".
Mange spør oss hvorfor vår lutefisk kommer i skiver med ryggbeinet.
Svaret er enkelt. En luting av tørrfisk i skiver gir en jevnere luting, og beinet i fisken bidrar til den unike smaken og hever den sensoriske kvaliteten på produktet. Slagordet på vår lutefisk er faktisk at "smaken sitter ved beinet".
Det er gjennom vår historie for å produsere lutefisk og på grunn av kvaliteten på vårt produkt er det at vi har fått tilkjent merket "spesialitet/Unik Smak".
Velbekomme!

I salg hos Coop-butikker i Salten-regionen i Nordland. Fenaknoken spesialbutikk i Oslo Joker Røst

Fisk og sjømat Nordland


 


Glea

Nordland

Vi er et fiskemottak og en foredlingsbedrift fra Røst i Lofoten som har vært spesialisert på produksjon av tørrfisk ...

Gå til produsent
Ingredienser Vann
Allergener Fisk
Egenskaper
  • Glutenfritt
Holdbarhet 3 uker
Oppbevaring Kjøl 4ºC eller mindre
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi
Fett
– mettede fettsyrer
Karbohydrater
– sukkerarter
Protein
Salt

Innhold

Ingredienser Vann
Allergener Fisk
Egenskaper
  • Glutenfritt
Holdbarhet 3 uker
Oppbevaring Kjøl 4ºC eller mindre

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi
Fett
– mettede fettsyrer
Karbohydrater
– sukkerarter
Protein
Salt

Produktvarianter

  • Ca 1,4 kg i snitt pr pakning
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Matmerk er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.

Flere produkter fra Glea


Flere produkter fra LOFOTENMAT BA