Elvekanten Ysteri AS Gammel Erik

Gammel Erik vellagret

  • Spesialitet

Vurdering fra fagjury

Gammel Erik er en vellagret fastost av Gouda-type laget hos Elvekanten Ysteri på Namsskogan Osten ystes av lokal melk med utgangspunkt i franske ysteteknikker som er videreutviklet gjennom mange års erfaring av Carlos Helguera. Melken pasteuriseres, tilsettes løpe, koagelet skjæres og følges av mysetapping. Deretter øses ostemassen over i store former og presses. De nypressede ostene saltes og formodnes deretter i om lag ett døgn. Etter 2-3 dager coates ostene med tre strøk og lagres deretter i minimum 10 måneder før de er konsumferdige. Vellagret Gammel Erik er en pen og særs smakfull ost. Den har en utsøkt duft som er lett syrlig med et hint av umami og nøtter. Smaken er rik med perfekt balanse mellom salt, syrlighet og fett. Munnfølelsen er i en klasse for seg og ettersmaken sitter lenge. Gammel Erik er en tilnærmet perfekt ost og viser et håndverk som knappest kan gjøres bedre. Gammel Erik er en ost i øverste liga i sin kategori og et produkt i særklasse.

×

Håndverks-ost med utgangspunkt i Gauda, inspirasjon fra Nederland og Frankrike, samt flere års videreutvikling lokalt, framstår osten i dag som en smakfull ost med god aroma, lett krystallisert og vellagret.

Osten har de siste årene mottatt anerkjennelser og vunnet flere ulike priser og utmerkelser i inn- og utland (NM/VM).
Laget på kortreist pasteurisert helmelk fra lokal melkeprodusent.

Kokkens vurdering:
 «Smakens Gull»
 En smaksforsterker av rang!
 Fin balanse mellom syrlighet og sødme.

Lagringstid Vellagret Gammel Erik minimum 10 mnd

I salg hos Selges hos en del butikker hos Coop, Bunnpris og hos flere lokale utsalg i hele landet. Ta kontakt for info, og om du savner osten i din lokale butikk.

Oster Fastost Trøndelag


 


Elvekanten Ysteri AS Gammel Erik

Trøndelag

Elvekanten Ysteri reåpnet nytt ysteri 4 desember 2019, og er lokalisert rett ved E6 på Namsskogan helt nord i Trøndel...

Gå til produsent
Ingredienser Pasteurisert melk, syrekultur, løpe, salt, lysozyme fra eggehvite
Allergener Egg, Melk
Holdbarhet 6 mnd
Oppbevaring Temperatur fra: 0 - 4 grader
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 2500 KJ/kcal
Fett 40.2
– mettede fettsyrer 0
Karbohydrater 1.1
– sukkerarter 0
Protein 23.8
Salt 2.3

Innhold

Ingredienser Pasteurisert melk, syrekultur, løpe, salt, lysozyme fra eggehvite
Allergener Egg, Melk
Holdbarhet 6 mnd
Oppbevaring Temperatur fra: 0 - 4 grader

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi 2500 KJ/kcal
Fett 40.2
– mettede fettsyrer 0
Karbohydrater 1.1
– sukkerarter 0
Protein 23.8
Salt 2.3

Produktvarianter

  • Fastost Gammel Erik Vellagret hel ost
    EPD: 5067160 GTIN (F-pak): 2385910400002
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Stiftelsen Norsk Mat er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.

Flere produkter fra Elvekanten Ysteri AS Gammel Erik

Elvekanten Ysteri AS Gammel Erik

Gammel Erik rund

Trøndelag

Ystet på tilnærmet samme måte som Gammel Erik Vellagret. Håndverks-ost med utgangspunkt i Gauda, inspirasjon fra Nederland og Frankrike, samt flere års videreutvikling lokalt, framstår osten i dag som en smakfull ost med god aroma.

Gå til produkt

Elvekanten Ysteri AS Gammel Erik

Gammel Erik Ramsløk

Trøndelag

Ystet på tilnærmet samme måte som Gammel Erik Vellagret. Håndverks-ost med utgangspunkt i Gauda, inspirasjon fra Nederland og Frankrike, samt flere års videreutvikling lokalt med tilsetning av Ramsløk (også kalt Nordens hvitløk) framstår urteosten som en smakfull ost med god aroma.

Gå til produkt