Egge Gård

Viken

På Egge Gård dyrker vi frukt og bær, i tillegg har vi en stor og variert drikkevareproduksjon av blandt annet; eplemost, gløgg, sider, musserende vin og brennevin av nesten alle slag.

VELKOMMEN TIL EGGE GÅRD

Da isbreene trakk seg tilbake fra Lier for flere tusen år siden etterlot de seg næringsrik morenejord og et landskap som har gjort Lier til et av de fremste områdene for frukt, bær og grønnsakdyrking i landet.

Jeg overtok i 1982 da jeg var ferdig med min landbruksutdannelse, og er i dag 11. generasjon på Egge. I dag produserer vi ca 250 tonn jordbær og 1,5 million jordbærplanter i året. I tillegg har vi ca 30 000 epletrær som normalt gir 100 tonn epler hver høst, en stor del av disse eplene dyrkes økologisk. Gården er på 160 mål dyrket mark, med et tillegg på ca 800 mål leide arealer i Lier. Som forvalter av en unik arv, har jeg helt siden jeg overtok gården sett potensialet i norsk frukt og bær. Klimaet her i nord gjør at eplene våre får et høyt syrenivå og en særlig frisk smak. Jeg er også opptatt av at vi skal ha en naturlig og bærekraftig produksjon.

De siste årene har vi utviklet en rekke nye produkter og for alle har vi fulgt samme formel; først et lite eksperiment, så prøveproduksjon og evaluering, og tilslutt fullskalaproduksjon. For en optimal utnyttelse av våre unike råvarer henter vi kompetanse og teknologi fra de beste fra både inn- og utland.

Det siste området vi har beveget oss inn på er vinproduksjon. Hvem ville tro at dette var mulig? Sommeren 2010 ble de første 1000 vinrankene plantet og 10. oktober 2014 høstet vi vår første ordinære avling. 500 nummererte flasker Egge Gård ONE, musserende hvitvin produsert etter champagnemetoden ble lansert 29. april 2015. Nok en milepæl i Egge gårds historie var rundet.

Jeg håper produktene våre faller i smak. Dersom du er interessert i å besøke og lære mer om Egge Gård er du velkommen til å ta kontakt. Ta gjerne en titt på nettsiden vår: www.eggegaard.no. Vi er også på Facebook: www.facebook.com/eggegaard/ og instagram @eggegaard

- Marius Egge

Alle produkter fra Egge Gård

Egge Gård

EPLEAKEVITT

Viken

Egge Gård Epleakevitt er balansert og smaker fantastisk godt til svinekjøtt. Vi anbefaler Egge Gård Epleakevitt på det sterkeste til julemat.

Gå til produkt

Egge Gård

SOMMERAKEVITT

Viken

Egge Gård Sommerakevitt smaker tydelig sitron og avslutter med en mild og balansert dillsmak. En passende akevitt til sjømat.

Gå til produkt

Egge Gård

KONGEAKEVITT C.IV

Viken

Egge Gård Kongeakevitt C.IV er laget på villkarve og vann fra Kongensgruve i Kongsberg. En godt balansert akevitt med fantastisk smak og fin gylden farge.

Gå til produkt

Egge Gård

MARIUS EGGE EPLEVODKA

Viken

Marius Egge Eplevodka er en rund og behagelig vodka med nydelig eplesmak. Vodkaen er laget på norske poteter, lokalt kildevann og aromaepler fra Lier.

Gå til produkt

Egge Gård

MARIUS EGGE VODKA

Viken

Marius Egge Vodka er en behagelig og rund premium vodka. Et rent naturprodukt laget på norske poteter og lokalt kildevann.

Gå til produkt

Egge Gård

MARIUS EGGE GIN

Viken

Ginen skiller seg ut siden den er destillert på Alambic à Colonne. Da får vi en rik, karakteristisk og behagelig smak. Dette er en skikkelig kvalitetsgin.

Gå til produkt

Egge Gård

SNAPS MED EPLE / PLOMME / JORDBÆR

Viken

Snaps er ren brennevin laget på frukt eller bær. Friskt duft, klar smak av frukt og bær og en fyldig ettersmak. Et populært valg sentralt i Europa.

Gå til produkt

Egge Gård

AASS & EGGE SINGLE MALT

Viken

Aass & Egge Norsk Single Malt er basert på juleøl fra Aass Bryggeri i Drammen. Single Malten kan sammenlignes med mange gode skotske whiskyer.

Gå til produkt

Egge Gård

GAMMEL EGGE

Viken

Gammel Egge har en urtepreget aroma og kan ligne på Gammel Dansk. Eple brukes som søtningsmiddel istedenfor sukker da dette tilfører en friskere smak.

Gå til produkt

Egge Gård

UNG EGGE

Viken

Ung Egge er en nydelig aperitiff med en utsøkt eplearoma og et behagelig smakfullt og friskt preg.

Gå til produkt

Egge Gård

EGGE EPLEBRENNEVIN

Viken

Egge Gård Eplebrennevin har en unik duft av syrlige epler, og smaker både fyldig og fruktig med et snev av krydder.

Gå til produkt

Egge Gård

ISEPLE

Viken

Vårt mest prisvinnende produkt og verdens mest syrlige dessertvin. Iseple har en tett og klokkeklar eplesmak som du aldri har kjent maken til før.

Gå til produkt

Egge Gård

ONE

Viken

Siden Egge Gård One er laget på norske druer regnes den som norges første musserende vin. Egge Gård One er laget etter Champangemetoden.

Gå til produkt

Egge Gård

NORSK GÅRDSSIDER

Viken

Egge Gård Norsk Gårdssider leveres på 20 liters engangsfat til pub-, restaurant- og utelivsbransjen - et etterlengtet alternativ til øl.

Gå til produkt

Egge Gård

LIERSIDER

Viken

Egge Gård Liersider er laget etter champagnemetoden, på aromaepler fra Lierområdet. Liersider har vunnet flere priser både hjemme og i utlandet.

Gå til produkt

Egge Gård

ROSE

Viken

Denne rosèsideren produseres etter champagnemetoden. Egge Gård Rose er sprudlende, smaksrik og har et nydelig bringebærpreg.

Gå til produkt

Egge Gård

EKTE SIDER

Viken

Egge Gård Ekte Sider er laget på norsk aroma, etter champagnemetoden. Ekte Sider som skapt til formelle begivenheter, som bryllup og konfirmasjoner.

Gå til produkt

Egge Gård

EPLEGLØGG MED PLOMME

Viken

Eplegløgg med plomme er et rent natur-produkt, full av næringsstoffer, uten sukker og tilsetningsstoffer. Et frisk og spennende alternativ til annen gløgg.

Gå til produkt

Egge Gård

LIEREPLE MED BLÅBÆR / JORDBÆR / BRINGEBÆR / SOLBÆR / ARONIA

Viken

Vi ønsket å utvikle flere varianter av Liereple og norske bær var en god og naturlig partner til eplene våre. Nydelige tørstedrikker som passer godt til mat.

Gå til produkt

Egge Gård

LIEREPLE

Viken

Liereple er et naturlig produkt, fult av vitaminer og næringsstoffer. En deilig tørstedrikk og et godt alkoholfritt alternativ til vin.

Gå til produkt