Bortistu Gjestegard

Bassturøkt lammelår

  • Spesialitet

Vurdering fra fagjury

Råvaren en lam som har beitet i Trollheimen-området Lammelårene fryses inn for å ha en jevn tilgang året rundt. Lammelårene tilvirkes på Bortistu Gjestegård etter en unik og egenutviklet oppskrift. Lammelårene lakesaltes og røykes deretter i en røykbadstu fra 1850 Hele prosessen er håndverksmessig utført Bassturøkt lammelår fra Borstistu Gjestegård er et tradisjonsprodukt med sterk identitet Smaken er lett syrlig og røykpreget og lammelåret oppleves svært mørt. Bassturøkt lammelår er unikt i sin kategori og et produkt i særklasse

×

Vi produserer vår spesialitet bassturøkte lammelår, som finnes i variantene med ben og utbenet og ferdig surret klar for steking.

Våre bassturøkte lammelår er lettsaltet og røkt med einer i Bortistus gamle røk-basstu. Dette særegne huset er fra ca 1850. Leif Helmersen har utviklet ideen og fremgangsmåten for å røyke lammelår i bassto, der de tidligere tørket malt til maltølbrygging. Håndtverksprosessen har vært møysommelig for å oppnå en balansert mild og unik røksmak, aroma og mørhet.

I salg hos Smak og Behag i Oppdal, Bortistu Gjestegard

Kjøtt Trøndelag


 


Bortistu Gjestegard

Trøndelag

Vi produserer vår spesialitet bassturøkte lammelår, som finnes i variantene med ben, ferdig stekt i biter, og utbenet...

Gå til produsent
Ingredienser Lettsaltet og einerøket lammekjøtt
Allergener Ingen
Egenskaper
  • Serveres varmt eller kaldt.
Holdbarhet Frys 12 mnd, kjøl 20 dager
Oppbevaring Frys eller kjøl
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi
Fett
– mettede fettsyrer
Karbohydrater
– sukkerarter
Protein
Salt

Innhold

Ingredienser Lettsaltet og einerøket lammekjøtt
Allergener Ingen
Egenskaper
  • Serveres varmt eller kaldt.
Holdbarhet Frys 12 mnd, kjøl 20 dager
Oppbevaring Frys eller kjøl

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi
Fett
– mettede fettsyrer
Karbohydrater
– sukkerarter
Protein
Salt

Produktvarianter


Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Matmerk er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.

Flere produkter fra Bortistu Gjestegard

Bortistu Gjestegard

Bassturøkt lammelår, utbeinet og surret

Trøndelag

Vi produserer vår spesialitet bassturøkte lammelår, som finnes i variantene klassisk med ben, og en variant utbenet, marinert og ferdig surret. Begge er klar for steking ved salg til forbruker eller til eget bruk i restaurant.

Gå til produkt

Flere produkter fra OPPDAL SMAK AV FJELL