Baker Brun Produksjon Hardanger Bakeri AS

Vestland

Baker Brun Produksjon AS består av to avdelinger; Hardanger Bakeri som ligger i vakre Hardanger og Baker Brun Produksjon i Bergen. Hardanger Bakeri er kjent for sine gode brødprodukter, ferske konditorvarer og tradisjonelle kavringer. Baker Brun er kjent for sine gode skillingsboller og bake-off produkter som produseres lokalt på Damsgård i Bergen.

Lokalbakte produkter fra Hardanger er bygget på lange og gode baketradisjonar der kvar bygd hadde sin eigen bakar. Slik var det og i Hardanger, heilt til 1972 da dei framifrå bakarane Arne, Torstein, Anton, Steinar, Magne, Harald og Tygve fann ut at dei skulle samla seg og skipa Hardanger Bakeri. Anten det gjeld brød, bollar eller kaker: Når sju flinke Hardangerbakarar vél ut sine beste oppskrifter og lokale favorittar, lyt resultatet bli ein suksess. Det vart det i alle tilfelle for bakeriet i Steinsdalen, nokre steinkast fra den vakre fjordbygda Norheimsund. I 1998 gjekk me i kompaniskap med dei dyktige bakarane i Baker Brun, som har bake brød heilt sidan 1893. So i dag kjøyrer med brød, kaker og kringler heilt til Bergen.

Alle produkter fra Baker Brun Produksjon Hardanger Bakeri AS