Bagn Pølsemakeri

Eine Elgpølse, Bagn Pølsemakeri

  • Spesialitet
  • Beskyttet betegnelse

Vurdering fra fagjury

Eine Elgpølse - Kurven lages av elgkjøtt (52%), svinehjerter, spekk, lever av storfe, saft, sirup, salt, pepper, nellik og einebær. - Produksjonen skjer på høsten og er basert på mest mulig råstoff fra Valdres-regionen. - Produksjonen foregår etter gamle metoder fra Valdresregionen og pølsene modnes i vekslende klima med hjelp av Valdres friske fjelluft. - Pølsene skal etter modning og tørking ha et svinn på omlag 40%. - Ferdig modnet pølse oppnår en fast konsistens, er rødlige i midten med en mørkere kant rundt. - Eine Elgpølse er en typisk viltpølse ut fra Valdrestradisjon med søtlig smak og et mildt preg av lever.

×

Eine Elgpølse inneholder elgkjøtt og innmat av storfe, elg og svin. Den har tradisjonen tro litt søtlig smak og en rødlig kjerne og er krydret med bla nellik, einebær og pepper.

Eine Elgølsa er laget etter lokal tradisjon og kjøtt fra Valdres sitt spisskammers og tørket i Valdres friske fjelluft og varierte klima. Pølsa er en av Valdres mest populære og er laget på Norsk råvare og med ekte blåbær og pølsene blir laget i 600g.-300g. og oppskåret.
Elgpølsa er godt mottatt og av de mest premiert i Valdres med 5 Gull - 9 sølv 1 Bronse og blitt kåret til Valdres beste spekepølse.
Bagn Pølsemakeri er også med i organisasjonen Kurv frå Valdres og er tildelt Geografisk Beskyttede Betegnelse og Spesialitetmerket. Se stiftelsennorskmat.no

Kjøtt Innlandet


 


Bagn Pølsemakeri

Innlandet

Spekemat fra Valdres Tørket og laget til fjells etter naturens gang

Gå til produsent
Ingredienser Til 100g. ferdigvarer anvendt 166g råvare (kjøtt av elg 52% storfe) spekk, svinehjerter, sirup blåbær, salt E250, krydder.
Allergener Ingen
Egenskaper
  • Glutenfri og Laktrosefri
Oppbevaring Tørt og Kjølig over lengere tid anbefales å fryses.
Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi kj.1512-kcal 361
Fett 28,1
– mettede fettsyrer 0
Karbohydrater 5,4
– sukkerarter 0,7
Protein 21
Salt 4,3

Innhold

Ingredienser Til 100g. ferdigvarer anvendt 166g råvare (kjøtt av elg 52% storfe) spekk, svinehjerter, sirup blåbær, salt E250, krydder.
Allergener Ingen
Egenskaper
  • Glutenfri og Laktrosefri
Oppbevaring Tørt og Kjølig over lengere tid anbefales å fryses.

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi kj.1512-kcal 361
Fett 28,1
– mettede fettsyrer 0
Karbohydrater 5,4
– sukkerarter 0,7
Protein 21
Salt 4,3
Merk at produsenten selv er ansvarlig for informasjonen på denne siden. Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese produktets ingrediensliste nøye. Stiftelsen Norsk Mat er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.

Flere produkter fra Bagn Pølsemakeri

Bagn Pølsemakeri

Eine Hjortepølse, Bagn Pølsemakeri

Innlandet

Eine Hjortepølse er en smakfull viltpølse av hjortekjøtt, blandet med innmat av storfe og svin. Pølsen er krydret med salt, pepper, nellik og einebær.

Gå til produkt

Bagn Pølsemakeri

Eine Reinsdyrpølse, Bagn Pølsemakeri

Innlandet

Reinsdyrpølse er laget av reinkjøtt, blandet med innmat av svin og storfe. Den smaker av vilt og er tradisjonen tro litt mer frisk i smaken med preg av nellik og einebær og karve.

Gå til produkt

Bagn Pølsemakeri

Eine Aurdal Stabbur, Bagn Pølsemakeri

Innlandet

Aurdal stabbur er en søtlig og mild kurv, laget etter tradisjonsrik oppskrift og metode for Kurv fra Valdres, Den er søtlig og mild med en rødlig kjerne. Hovedingrediens er storfekjøtt og smaken preges av pepper,nellik og einebær.

Gå til produkt