Rapsfrøene vi presser i Askim er dyrket i østlandets solrike landskap. Kaldpresset rapsolje er en sunn og hjertevennlig planteolje med et allsidig bruksområde. Rapsolje egner seg godt til baking, i dressinger, til marinering, i aioli, pesto, ovnsbaking av grønnsaker og steking ved lave temperaturer. Ved kaldpressing av raps bevares næringsstoffene i oljen som E-vitamin og plantesteroler.

Askim Frukt- og Bærpresseri sin kaldpressede rapsolje inneholder over 90 % av de sunnere enu- og flerumettede fettsyrene, blant annet omega-3. Erstatter du mettede fettsyrer med umettede, reduserer du kolesterolet. Høyt kolesterol er en risikofaktor i utviklingen av hjerte- og karsykdommer. Rapsolje inneholder de essensielle fettsyrene Alfalinolensyre og Linolsyre, som vi trenger i vårt kosthold.

Vi er idag landets største fremstiller av kaldpresset rapsolje. I tillegg til vår egen olje presser og tapper vi Odelia for Norsk Matraps.