Energi | 808 |
---|---|
Fett | 11.6 |
– mettede fettsyrer | 5.2 |
Karbohydrater | 4.8 |
– sukkerarter | 0.5 |
Protein | 17.5 |
Salt | 2.5 |

Tromsørull Rå, 900g
Kjøp hos ASKO- Spesialitet
Vurdering fra fagjury
×TromsøRull er produsert av lammekjøtt, løk, salt og pepper. Tid og kjærlighet til den nordnorske landsdelen er også viktige ingredienser.
På den gode gamle måten ble kjøtt, løk og krydder lagt i en slagside og sydd igjen før den ble lakemodnet over tid. Det var ikke uvanlig med 20 - 25 % fettinnhold i lammerullene. Vi har erstattet slagsidene med et "nett" som gir kjøttet samme modningsprosess, dog mindre fett. Innholdet i TromsøRull er den samme oppskriften som tante Aslaug ga bedriften ved oppstarten i 1990, en oppskrift som gjennom generaasjoner har vandret mellom gårdene på yttersida. TromsøRull har i dag kun 10 % fettinnhold.
I salg hos | I nord dekker vi det meste av butikker. I sør er det Asko som distribuerer, selv om enkeltbutikker har direktedistribuerte produkter gjennom Tine. |
---|
Aron Mat
Troms og Finnmark
Vi produserer Spesialitet-merkede produkter som honningglasert fenalår, lammerull, sylte, okserull, spekenakke, tørrsa...
Gå til produsentInnhold
Ingredienser | lammekjøtt, løk, salt, pepper, natriumnitritt(E250). |
---|---|
Allergener | Ingen |
Egenskaper |
|
Holdbarhet | 60 |
Oppbevaring | Temperatur fra: 1 - 4 grader |
Næringsinnhold
Energi | 808 |
---|---|
Fett | 11.6 |
– mettede fettsyrer | 5.2 |
Karbohydrater | 4.8 |
– sukkerarter | 0.5 |
Protein | 17.5 |
Salt | 2.5 |
Produktvarianter
-
900g
EPD: 5127006
Flere produkter fra Aron Mat
Aron Mat
Blåmann Spekepølse skåret 100g
Troms og FinnmarkBlåmann Spekepølse er en spennende spekepølse med kjøtt fra okse, lam og svin. Vi benytter oss av krydder fra norsk fauna, med spesielt fokus på karve og ramsløk.
Aron Mat
Grøtfjord Spekepølse skåret 100g
Troms og FinnmarkGrøtfjord Spekepølse er en spennende spekepølse med kjøtt fra okse, lam og svin. Vi benytter oss av krydder som karve og et hint av hvitløk. Denne spekepølsen er relativt mager og har en fantastisk smak.
Aron Mat
Angus Pølse 380g
Troms og FinnmarkAngus pølse 380g er en god og smaksrik pølse der vi kun bruker kjøtt fra typen angus storfe. Dette er et rase som er avlet frem for kjøttet sin del og ikke et biprodukt av melkekyr. Med andre ord blir dette et perfekt råvare til pølsene våre.
Aron Mat
Tørrsaltet bacon
Troms og FinnmarkMed utgangspunkt i gammel produksjonsmåte, tørrsaltes og røykes sideflesk. Det bevarer den gode smaken og holdbarheten. Et meget smaksrikt og stekevennlig bacon.
Aron Mat
Speket Bacon 75g
Troms og FinnmarkDette baconet har hengt i cirka seks uker i Blåmannsvika og godtgjort seg. Resultatet er et sprøtt og godt bacon som kan spises rått eller stekt, og uten noe sprut i panna. Passer perfekt som spekemat eller til der du ellers bruker bacon.
Aron Mat
Modnet Bacon 150g
Troms og FinnmarkDette baconet har hengt i cirka seks uker i Blåmannsvika og godtgjort seg. Resultatet er et sprøtt og godt bacon som kan spises rått eller stekt, og uten noe sprut i panna. Passer perfekt som spekemat eller til der du ellers bruker bacon
Aron Mat
Tørrsaltet Bacon Modnet
Troms og FinnmarkDette baconet har hengt i cirka seks uker i Blåmannsvika og godtgjort seg. Resultatet er et sprøtt og godt bacon som kan spises rått eller stekt, og uten noe sprut i panna. Passer perfekt som spekemat eller til der du ellers bruker bacon. I tillegg fikk modnet baconet Gull fra NM i Kjøttprodukter i 2016!
Aron Mat
Tromsøskinke Skåret 100g
Troms og FinnmarkYtrefileten lakemodnes i en blanding av salt, honning, dextrose og natriumnitritt for å gi den et naturlig inntrekk av smak. Deretter blir den røkt lett og så kokt i pose.
Aron Mat
Tørrsaltet Bacon Kvernet
Troms og FinnmarkMed utgangspunkt i gammel produksjonsmåte, tørrsaltes og røykes sideflesk. Det bevarer den gode smaken og holdbarheten. Et meget smaksrikt og stekevennlig bacon ved en moderne vri. Dette baconet er kvernet og smuldrer opp i stekepannen til små fine sprø baconbiter. Passer perfekt til der du ellers hadde brukt bacon.
Aron Mat
Fenalår Skåret 100g
Troms og FinnmarkFenalår med smak av honning – og på den gode gamle måten. Utvalgte lammelår gjennomgår en tradisjonstro prosess med honningglasering, tørr- og lakesalting, krydring og trimming til tørking i havgapet. Honningen gir kjøttet en fyldig og balansert smak.
Aron Mat
Tromsøsylte Skåret 100g
Troms og FinnmarkTromsøSylten er en tradisjonell sylterull, krydret med pepper, allehånde, ingefær, salt og nellik. Sylta er ferdig kokt i egen kokekraft, som sikrer saftighet og smak.
Aron Mat
Tørrsaltet bacon 150g
Troms og FinnmarkMed utgangspunkt i gammel produksjonsmåte, tørrsaltes og røykes sideflesk. Det bevarer den gode smaken og holdbarheten. Et meget smaksrikt og stekevennlig bacon.
Aron Mat
Okserull skåret 100g
Troms og FinnmarkOkserullen har tydelig kjøttstruktur og et håndverksmessig preg. Rullen har en særegen og ekte smak og er å få kjøpt som oppskåret og hel vare og baserer seg på nordnorsk tradisjon.
Aron Mat
Okserull
Troms og FinnmarkOkserullen har tydelig kjøttstruktur og et håndverksmessig preg. Rullen har en særegen og ekte smak og er å få kjøpt som oppskåret og hel vare og baserer seg på nordnorsk tradisjon.
Aron Mat
TromsøRull skåret 100g
Troms og FinnmarkTromsøRull er produsert av lammekjøtt, løk, salt og pepper. Tid og kjærlighet til den nordnorske landsdelen er også viktige ingredienser.
Aron Mat
Aronpølse
Troms og FinnmarkAronpølse er en unik pølse med ingredienser som Honningglasert fenalår og kraft av Tromsørull. Den har en moden smak og setter ekstra preg på pinnekjøttet!
Aron Mat
Grøtfjord Spekepølse
Troms og FinnmarkGrøtfjord Spekepølse er en spennende spekepølse med kjøtt fra okse, lam og svin. Vi benytter oss av krydder som karve og et hint av hvitløk. Denne spekepølsen er relativt mager og har en fantastisk smak.
Aron Mat
Blåmann Spekepølse
Troms og FinnmarkBlåmann Spekepølse er en spennende spekepølse med kjøtt fra okse, lam og svin. Vi benytter oss av krydder fra norsk fauna, med spesielt fokus på karve og ramsløk.
Aron Mat
TromsøRull
Troms og FinnmarkTromsøRull er produsert av lammekjøtt, løk, salt og pepper. Tid og kjærlighet til den nordnorske landsdelen er også viktige ingredienser.
Aron Mat
Honningglasert fenalår
Troms og FinnmarkFenalår med smak av honning – og på den gode gamle måten. Utvalgte lammelår gjennomgår en tradisjonstro prosess med honningglasering, tørr- og lakesalting, krydring og trimming til tørking i havgapet. Honningen gir kjøttet en fyldig og balansert smak.
Aron Mat
TromsøSylte
Troms og FinnmarkTromsøSylten er en tradisjonell sylterull, krydret med pepper, allehånde, ingefær, salt og nellik. Sylta er ferdig kokt i egen kokekraft, som sikrer saftighet og smak.
Aron Mat
¤Aron-mat Pinnekjøtt med Bog Tradisjonsprodukt
Troms og FinnmarkPrisvinnende pinnekjøtt av lam, tørket i egne lokaler ved havet på yttersida av Kvaløya i Troms. Det værharde klimaet er med på å påvirke tørkeprosessen og den særegne smaken på de kjøttfulle pinnene.
Aron Mat
Tørrsaltet bacon
Troms og FinnmarkMed utgangspunkt i gammel produksjonsmåte, tørrsaltes og røykes sideflesk. Det bevarer den gode smaken og holdbarheten. Et meget smaksrikt og stekevennlig bacon.
Aron Mat
Spekenakke 100g
Troms og FinnmarkSpekenakke produseres av benfri nakke av velvoksen gris; krydret, saltet, kaldrøkt og tørket ned til 40 % vektsvinn. Kjøttet har en særpreget, kraftig, aromatisk smak, som gjør at produktet oppleves som saftig og mørt.