7 Fjell Bryggeri

Hordaland

7 Fjell Bryggeri ble etablert i Bergen i 2013. Målsetningen til bryggeriet er at ølet skal være ekstremt rent smaksmessig, og vi søker hele tiden det nye og ekstreme; smaksmessige ytterpunkter og nyvinninger. Vi i 7 Fjell har satt oss som mål å blåse liv i de gamle håndbryggstradisjonene. Vi skal brygge bunnsolid kvalitet, og tilstrebe perfeksjon i våre smaksopplevelser.

7 Fjell Bryggeri ble etablert i Bergen i 2013. De tre første batchen ble brygget i Stavanger hos Lervig. Fra og med juni, 2014 har alt blitt brygget i eget hus i Bergen. Målsetningen til bryggeriet er at øllet skal være ekstremt rent smaksmessig, og vi søker hele tiden det nye og ekstreme; smaksmessige ytterpunkter og nyvinninger.

Bryggeriet er plassert i byen mellom de syv fjell. Vest-Norges hovedstad. En by preget av patriotisme, lidenskap og et hint av det unorske. Bergen har en rik historie og stolte øltradisjoner. Vi i 7 Fjell har satt oss som mål å blåse liv i de gamle håndbryggstradisjonene. Vi skal brygge bunnsolid kvalitet, og tilstrebe perfeksjon i våre smaksopplevelser.

Mer lidenskap, mindre industri er vårt mantra.

7 Fjell Bryggeri har opparbeidet seg et godt rykte på den korte tiden de har eksistert. De har vunnet priser i Norge så vel som i det store utland.
I sitt første år ble 7 Fjell Bryggeri kåret til det 10ende beste nye bryggeriet i verden av Ratebeer, verdens største ølportal.

For hjemmebryggerne der ute står 7 Fjell også for åpenhet. På alle våre etiketter har vi satt på en QR-kode. Dersom denne skannes vil en skalert oppskrift av det aktuelle ølet gjøres tilgjengelig. Vår bryggmester Gahr Smith-Gahrsen er flere ganger tidligere norgesmester i hjemmebrygging og er ansett som ”en av grunnleggerne av den norske øl-revolusjonen”. Med seg som sjefsbrygger har han Torvald Storaas.

Likevel syntes vi det er viktig å huske på at øl i bunn og grunn er en sosial drikk. Minneverdige ølopplevelser skapes med gode venner og gode smaker.

Alle produkter fra 7 Fjell Bryggeri

7 Fjell Bryggeri

Sinterklaas Belgian Christmas Ale

Sinterklaas er en belgisk dubbel. Det er et mykt og smaksrikt øl med toner av tørket frukt, karamell og malt. Gjæren gir ølet hint av pepper og plomme, og dadler og kandissirup gir ølet en sødmefull men tørr avslutning med innslag av toffee

Gå til produkt

7 Fjell Bryggeri

7 Sorter Christmas Ale

7 Sorter er en klassisk engelsk winter warmer med rikelig maltsødme og en rund, lett krydret humleprofil. Syv sorter malt gir ølet dybde og toner av karamell, ristede nøtter og nystekt brød

Gå til produkt

7 Fjell Bryggeri

Kniksen India Red Ale

Kniksen er et maltrikt øl med krafig humle. Balanse mellom karamell, brødtoner fra maltet, komplimentert med toner av Grapefrukt, fersken og gran fra humlen.

Gå til produkt

7 Fjell Bryggeri

Eiffeltårnet Rye Stout

Ølet er preget av en malkarakter som gir ut smaker av kaffe, ristede nøtter og bitter sjokolade. Rugen some r blitt benyttet gir selve øllen en krydret balanse. En kraftfult, men lettdrikkelig Stout.

Gå til produkt

7 Fjell Bryggeri

Ulriken Double IPA

Det er et kraftig aromatisk øl med en rik humleduft av sitrus, tropiske frukter og gran. Godt balansert med en tørr, bitter og lang avslutning.

Gå til produkt

7 Fjell Bryggeri

Svartediket Black IPA

Svartediket er et drikkevann I Bergen. Det er et mørkt øl, fult av humle med aromaer av sitrus og tropisk frukt. Den brente malten tilfører en karakter av kaffe og bitter sjokolade. En tørr avslutning gir ølet et kompelkst men forfriskende preg.

Gå til produkt

7 Fjell Bryggeri

Fløien IPA

Det er et kraftig aromatisk øl med en rik humleduft av sitrus, tropiske frukter og gran, balansert av et markert maltpreg der toner av karamell gjør seg gjeldene.

Gå til produkt

7 Fjell Bryggeri

Hanseaten Altbier

Hanseaten Altbier er et maltrikt øl etter tysk tradisjon. Maltprofilen er fremtredende, med rike toner av stekt brød, ristede nøtter og korn. Maltet balanseres fint av en lett bitterhet og krydrede, blomsteraktige aromaer fra humlen.

Gå til produkt

7 Fjell Bryggeri

Slit´an Saison

Slit´an Saison er et tørt og fruktig øl i beste belgiske gårdsøltradisjon. Humlen gir et preg av sitrustoner blandet med mynte og blomster. Ølet har en markert gjærprofil med rikelig av tropiske noter, og en liten tilsetning av pepper gir en kompleks og frisk avslutning.

Gå til produkt

7 Fjell Bryggeri

Gateway Addictive IPA

Er en modern IPA, der maltbasen skal være lys og lett og humlen stå I sentrum. Humlen gir toner av mango, fersken, blomster og sitrus. Maltbasen gir en frisk og myk kropp som balanserer den milde bitterheten perfekt.

Gå til produkt

7 Fjell Bryggeri

Tjommi Pale Ale

Det er en frisk og fyldig pale ale i amerikansk stil, med klare toner av fersken, pasjonsfrukt og sitrus. Samtidig er det en fin fylde med toner av karamell, kjeks og korn som gi et komplimentert maltpreg i ølen.

Gå til produkt

7 Fjell Bryggeri

Håndverkspils

Klassisk pilsner. Brygget i Tsjekkisk stil. En rund pilsner, brygget slik pils skal brygges. Fint kornpreg, kombinert med florale toner fra tsjekkisk og tysk humle, som igjen gir en god balanse, sødme og alt det man forventer av en pilsner.

Gå til produkt

7 Fjell Bryggeri

Republikken Pale Ale

Lys og fruktig Pale Ale, der all humlen er tilsatt i slutten av koket for å gi den maksimal fruktighet og minimal bitterhet. Humlet med Southern Passion og Nelson Sauvin for å gi toner av pasjonsfrukt, mango og tropiske toner. En veldig lys maltbase gir en lett, fruktig og smaksrik profil på ølet.

Gå til produkt

7 Fjell Bryggeri

Møllaren Citrus Wit Beer

7 Fjell Møllaren er et fruktig øl basert på tradisjonelt belgisk hveteøl. Det er krydret med kamille og korianderfrø, og er også tilsatt både saft og skall av sitrusfrukter. Dette gir ølen et litt syrligere og fruktigere smak enn tradisjonelle witbiers.

Gå til produkt

7 Fjell Bryggeri

Mon Plaisir Pale Ale

Mon Plaisir – Min glede er et lysthus i sandviken. Det er en klassisk pale ale i amerikansk stil. Gjærpreget er rent, og en lett men markert malt¬profil. Bitterheten er klar og lang og blir kombinert med toner av fersken grapefrukt og gran.

Gå til produkt

7 Fjell Bryggeri

Kjuagutt Amber Ale

Kjuagutt er en vanlig nevning på unggutter fra Bergen. Det er et øl med markert humlepreg og en kraftig maltbase for balanse. Ølet er fremdeles fruktig med toner av karamell og ristede nøtter.

Gå til produkt

7 Fjell Bryggeri

Småtøs American Blonde

Småtøs er en felles betegnelse for Bergenske kvinner i alle aldre. Aromaen er forfriskende med lette innslag av sitrus, gress, blomster og korn med en tørr sitruspreget avslutning av humlen.

Gå til produkt